Zwaluwen op eigen kracht veilig

14-05-2017 Sport Ernest Kegel

VOETBAL - Zwaluwen plakt er weer een jaartje hoofdklasse aan vast. De laatste wedstrijd mocht niet verloren worden om rechtstreekse handhaving in eigen hand te houden. Tegenstander Smitshoek moest met vijf doelpunten verschil winnen van de Vogels. Vanaf het begin zat dat er niet in. Zwaluwen was beter maar wachtte lang om het duel te beslissen. Aan de uiteindelijk ruime zege viel niets af te dingen. Een uitstekende prestatie van de volledig nieuwe ploeg.

Zwaluwen begint scherp aan een wedstrijd waarvan veel afhangt. Na enkele mogelijkheden voor Zwaluwen krijgt Smitshoek de eerste kans. Laurens Visser schiet de bal echter heel hoog over het doel. Na een lange rush van Sten Wever werkt de verdediging van Smitshoek met moeite over de achterlijn. Zwaluwen komt even in een fase waarin het minder nauwkeurig speelt. Het levert de tegenstander niets op. Na een goed half uur weer een voorzet van Wever, maar de ingeschoten bal van Floris Keizerwaard wordt miraculeus tot corner verwerkt. Dan is het Jesper Gudde die met een boogbal de te ver voor zijn doel staande doelman tracht te verschalken, maar de bal gaat over. In de laatste minuut voor de pauze is het weer Gudde die in één keer een poging waagt na een mislukte uittrap, maar deze bal gaat voorlangs. 

Na de pauze probeert Smitshoek de druk op te voeren. Na een te breed terug gekopte bal van Robin Hofman gaat de voorzet daarna voorlangs en moet Marvin van Tienen twee keer handelend optreden bij afstandsschoten. De ban wordt gebroken als Dennis van Rijn weer eens goed opkomt, gevolgd door een uitstekende voorzet. Ricardo Merrelaar staat er klaar voor en tekent de 0-1 aan. Volkomen onverwachts komt Smitshoek op gelijke hoogte. Patrick Fonseca schiet op de goal en de bal wordt van richting veranderd (1-1). Zwaluwen zet een tandje bij en trekt de wedstrijd over de streep. Eerst Leon Krznaric met het hoofd de 1-2. Een minuut later, na goed doorgaan van Hofman, is het 1-3 door Floris Keizerwaard en in de laatste minuut weer Merrelaar met een hard schot in de korte hoek de 1-4.

Zodoende is Zwaluwen verzekerd van weer een jaartje hoofdklasse voetbal en zal Smitshoek (samen met Sliedrecht) moeten proberen om via de nacompetitie degradatie te voorkomen.

Gerelateerd