Zwaluwen op stoom tegen BVCB

• 18-12-2016
VOETBAL - Tijdens de eerste helft van de bekerwedstrijd tussen BVCB en Zwaluwen hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Ze probeerden met combinatievoetbal elkaars defensie te kraken en het moet gezegd worden; het had bij de rust ook 3-3 kunnen staan. Beide doelmannen wisten hun doel schoon te houden met enkele prima reddingen, zodoende was het bij de rust nog steeds 0-0.

In de tweede helft een totaal ander wedstrijdbeeld. Binnen enkele minuten een prima lage voorzet van Dennis van Rijn, die door de vroeg ingevallen Jermay de Nijs binnen wordt geschoten (0-1). In de 56e minuut balverlies bij BVCB op het middenveld. Jerry Scholman pikt op en legt voor de doelman breed op Ricardo Merrelaar, die de 0-2 aantekent. Een kwartier voor tijd een werkelijk prachtige aanval van Zwaluwen over meerdere schijven. Het is uiteindelijk weer de Nijs die weet te scoren (0-3). Even later verschijnt de Nijs weer voor doelman Wesley van der Molen, maar die weet de inzet nu wel onschadelijk te maken. Even later een pass van Scholman op de Nijs, die ziet de net ingevallen Floris Keizerwaard inlopen en Keizerwaard scoort de 0-4. In de allerlaatste minuut een solo van Keizerwaard, gevolgd door een één-tweetje met Merrelaar en de eindstand wordt door hem bepaald op 0-5. Zwaluwen door in de beker en daar wacht een thuiswedstrijd tegen Noordwijk.