Zwaluwen pakt dik verdiend punt tegen koploper Capelle

30-03-2022 Sport Redactie

VLAARDINGEN - Een lekker zonnetje vandaag aan de Zwaluwenlaan. De koploper Capelle op bezoek en iedereen ging er eens lekker voor zitten.  Het werd een tactisch schouwspel waar het spel zich vooral op het middenveld bevond. Na wat speldenprikken over en weer was het Zwaluwen wat op voorsprong kwam. Een scherpe hoekschop van Stephano Gonslaves op het hoofd van Jazzy Adams en die wist daar wel raad mee 1-0. 15 minuten later kwam Capelle langszij. Eerst wist Boy de Jong nog een vrije trap met een vervelende stuiter tot corner te verwerken. De corner leverde in eerste instantie niets op. Maar de afvallende bal werd nog een keer ingebracht. Terug gekopt, ingeschoten, geblokt door Yasin en uiteindelijk werd de rebound alsnog binnen geschoten 1-1 en dat was tevens de ruststand.

Na de rust bleef het een gelijkwaardige wedstrijd. Zwaluwen was twee keer dichtbij een doelpunt. Na goed doorzetten van Etson Galong belandde de bal bij Ada. Die kapte de keeper uit en dacht de bal binnen te tikken, maar een teen van de Capelleverdediger zorgde ervoor dat de de bal net langs de verkeerde kant van de paal rolde. Vlak daarna een vrije trap vanaf de zijkant. Ada kopte de bal op de doel de keeper redde maar de rebound werd benut. Het juichen van zwart-wit was van korte duur. De meningen waren er over verdeeld, maar de grensrechter constateerde helaas buitenspel van Ada en het bleef 1-1.  

Zwaluwen was moegestreden en gaf de laatste vijf minuten meer ruimte weg. Eén keer had Capelle daarvan kunnen profiteren. Via een mooie aanval kwam de bal rechts uit maar de hoek was te scherp en de vrije schietkans ging voorlangs achter de zijlijn.   

Een terechte uitslag. Zwaluwen kende zijn uitblinkers in Eric Fortes en Stephan Gonsalves en het vele publiek was tevreden met opnieuw een goede prestatie van heel Zwaluwen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date