Zwaluwen ten onder in blessuretijd

• Ernest Kegel
  • 06-11-2016
VOETBAL - Niet voor het eerst dit seizoen moest Zwaluwen dit weekend in blessuretijd een doelpunt toestaan. Daarmee heeft het al diverse punten verspeeld in de slotfase van een wedstrijd. Tegen Jodan Boys werden de ruimtes te groot om te belopen, zeker nadat de ploeg in de eindfase met tien man kwam te staan. Na twee keer op voorsprong te zijn gekomen, gingen de Vogels toch met lege handen naar huis.

Jodan Boys start de wedstrijd met het meeste balbezit. Zwaluwen zakt in en houdt de linies goed gesloten. Het gevolg is een tam begin met nauwelijks kansen. Veel ballen worden breed gespeeld en als er diepte wordt gezocht is de eindpass bij beide ploegen onnauwkeurig. Na een klein kwartier krijgt Raoul Gillet een mogelijkheid na een aanval over links, maar zijn inzet mislukt. Aan de andere kant moet Marvin van Tienen ver zijn goal uit en werkt de bal over de zijlijn. In de 28e minuut een prachtige aanval over meerdere schijven bij Zwaluwen. De voorzet van Robin Verhorst wordt prima afgewerkt door Raoul Gillet (0-1). Even later een vrije trap van Jesper Gudde, die zijn voorzet door Leon Krznaric koppend in de handen van de doelman ziet verdwijnen.

Na de rust meer dreiging aan de kant van Jodan Boys. Een voorzet wordt door iedereen gemist, behalve door Fanny Waandels, die de 1-1 op het bord laat verschijnen. Zwaluwen probeert te counteren en dat lukt ook enkele malen. Aan de andere kant houdt Marvin van Tienen zijn ploeg in de wedstrijd door een harde kopbal van dichtbij te pareren. Uit de tegenaanval belandt de bal op de arm van een verdediger na een schot van Jerry Scholman. De penalty wordt hard ingeschoten door Ricardo Merrelaar (1-2). Jodan Boys zet aan en Zwaluwen krijgt de bal niet langer goed weg uit de verdediging. In de 81e minuut wordt de bal goed teruggelegd en weer is het Waandels die kan scoren (2-2). Zwaluwen moet het hebben van een enkele uitval. Vlak voor tijd een enorme scrimmage voor het doel van Jodan Boys, maar de bal wil er niet in. Wel volgt er een tweede gele kaart voor Merrelaar. Zwaluwen met tien man. In blessuretijd een harde voorzet vanaf links en voor de derde keer is het Waandels die de bal, nu via een harde kopbal, tegen de touwen weet te krijgen (3-2). Zwaluwen verliest, waar een gelijkspel op zijn plaats zou zijn geweest.