Zwaluwen ten onder tegen Spijkenisse

• Ernest Kegel
  • 06-12-2015

VOETBAL - Vanaf het eerste fluitsignaal zat Zwaluwen niet in de wedstrijd van afgelopen weekend. Met een straffe wind tegen leed de ploeg continue balverlies en wist in de gehele wedstrijd maar twee kansen te creëren. Spijkenisse zocht de aanval en creëerde er heel veel meer en was zodoende de terechte winnaar in een wedstrijd die het niveau van de hoofdklasse niet waardig was.

De eerste twintig minuten waren volledig voor Spijkenisse. Samer Görer van Spijkenisse zorgde voor veel gevaar en ook Serginio van Axeldongen was een moeilijke tegenstander voor de verdediging van Zwaluwen. In de 21e minuut kwam het eerste gevaar voor het Spijkenissedoel. Een schot van Lucas van Oeveren wordt half geblokt en verdwijnt over de achterlijn. De corner kan worden ingekopt door Mario Nijgh, maar de Zwaluwenverdediger mist in vrijstaande positie de bal half en ziet hem daardoor voorlangs gaan.

Zo is de grootste kans voor Zwaluwen en de volgende kans zou pas vlak voor tijd komen. Zwaluwen lijkt iets meer in de wedstrijd te komen, maar na een goed half uur gaat het mis. De verdediging krijgt de bal niet weg en vanaf een meter of achttien schiet Shane van den Engel de bal met wind mee snoeihard onder de lat: 1-0. Even later geeft Marvin van der Pluijm de bal breed op Daan Bourgonje en deze maakt er met een diagonaal schot 2-0 van. Zwaluwen probeert druk te zetten, maar bij de eindpass gaat het steeds opnieuw fout.

Tweede helft

De tweede helft is van nog minder niveau dan de eerste. Zwaluwen dringt aan zonder gevaarlijk te worden en Spijkenisse is bij counters veel gevaarlijker. De thuisploeg is slordig bij de uitvoering of ziet doelman Nick Sanders redding brengen. Pas in de 41e minuut was er een goede combinatie van Zwaluwen waar doelman Dyron Bijl eerst redding brengt bij een doelpoging van de naar voren gedirigeerde Ryan Santos St’ Aubijn en de tweede inzet, nu van de ingevallen Jason Tjien-Fooh, voorlangs ziet gaan. Zwaluwen verliest verdiend in een wedstrijd die snel vergeten moet worden.