Zwaluwen uit de beker

• Ernest Kegel
  • 25-10-2015

VOETBAL – Het lukte Zwaluwen voor het eerst in vele jaren niet om ver te komen in het toernooi om de districtsbeker West II. De ploeg verloor van TOGB met 2-1 en dat was een terechte uitslag. De ploeg kwam nog wel op voorsprong, maar verloor Adil Akanioui die met rood naar de kant werd gestuurd.

De eerste helft was het balbezit voor de Vlaardingers. De bal ging achterin langdurig rond, zonder dat er gaten in de verdediging van TOGB werden gevonden. Daardoor waren er weinig kansen om tot scoren te komen. TOGB probeerde er op de counter snel uit te komen, maar creëerde daarmee ook nauwelijks iets.

Na een uur spelen was het Jorno Reurink die de bal in het net wist te schieten en daarmee de voorsprong voor Zwaluwen op het bord wist te krijgen: 0-1. Bij de cornervlag was tegelijkertijd tumult ontstaan en krijgt Akanioui rood wegens aanmerkingen op het vlaggen van de grensrechter. Met tien tegen elf kantelde de wedstrijd onmiddellijk. Doelman Marvin van Tienen weet een gemakkelijk gegeven strafschop nog te keren, maar even later is het toch 1-1, gescoord vanuit een corner. TOGB ruikt meer en ziet in de 82e minuut een laag hard schot via een aanvaller in het doel verdwijnen. Hoewel Zwaluwen alles op alles zet om nog tot de gelijkmaker te komen, blijft het niet onverdiend 2-1 voor TOGB en komt er een vroegtijdig einde aan het bekerverhaal van Zwaluwen.