Zwaluwen verdiend langs FC Breukelen

• Ernest Kegel
  • 02-10-2016
VOETBAL - Zwaluwen boekte een verdiende maar moeizame overwinning op FC Breukelen. Was de eerste helft bijna in z’n geheel voor de Vogels, de tweede helft was Breukelen de bovenliggende partij. Zwaluwen vergat het overwicht in de eerste helft in meer dan één doelpunt uit te drukken, dus bleef het tot het einde aan toe spannend.

Binnen tien minuten is de strijdwijze duidelijk. Breukelen trekt zich massaal terug op de eigen helft en laat het balbezit over aan Zwaluwen. Het levert een handvol kansen op die de Vogels niet benutten. Jesper Gudde ziet een vrije trap net langs de verkeerde kant van de paal draaien. Een strakke voorzet vanaf rechts van Raoul Gillet wordt door Jermay de Nijs net gemist en na een combinatie tussen Jerry Scholman en Ricardo Merrelaar ziet de laatste zijn schot in de handen van de doelman eindigen. Ook bij corners is Zwaluwen levensgevaarlijk. Raoul Gillet kopt bij de eerste paal de bal in de kruising, maar op miraculeuze wijze wordt de bal voor de doellijn tegengehouden. Ondertussen heeft Breukelen één keer op het doel van Marvin van Tienen kunnen schieten. Spits Daniel Kops schiet recht in de handen van de doelman. Een nieuwe corner van Gudde wordt verlengd en bij de tweede paal is het de mee opgekomen Leon Krznaric die de verdiende 0-1 binnenschiet.

Even na de rust een vrije trap voor Zwaluwen op de kop van het strafschopgebied. Weer ziet Gudde zijn bal net naast het doel verdwijnen. Het spel golft nu op en neer. Jermay de Nijs komt net te laat bij een voorzet van Robin Hofman, maar aan de andere kant wordt het gevaarlijker. Na een slalom van de goed spelende Sam Osei van de thuisclub, komt Ike Nanka-Bruce oog in oog met Van Tienen. De doelman redt weer uitstekend. Zwaluwen wordt steeds slordiger en Breukelen zet druk. Tien minuten voor tijd schopt Ömer Özelic bij een uitbal Robin Hofman buiten de lijnen volkomen onnodig ondersteboven, krijgt zijn tweede geel en kan vertrekken. Met tien man blijft Breukelen druk zetten. Van Tienen redt nog een keer knap en in de laatste seconde van de blessuretijd schiet Kops nog voorlangs. Dat heeft Merrelaar aan de andere kant ook net gedaan, dus zodoende sleept Zwaluwen drie punten uit de wedstrijd en speelt het zich voorlopig uit de gevarenzone. Volgende week wacht Hoek in de eerste thuiswedstrijd op het hoofdveld. Aanvang: 15.30 uur.