Zwaluwen verdiend langs RVVH

• 09-03-2015

VOETBAL - Zwaluwen speelde zaterdag tegen RVVH. Vanaf de aftrap willen beide ploegen naar voren. Aangezien dat al snel een doelpunt voor Zwaluwen oplevert, loopt RVVH al snel achter de feiten aan. Zwaluwen dat zonder de geschorste Dimitry Gomes Almeida en Delano a Cohen moet aantreden controleert nagenoeg de gehele de wedstrijd. Het gunt de thuisploeg het balbezit en geeft nagenoeg niets weg. Bij de kansjes die RVVH wel creëert is doelman Nick Sanders duidelijk de baas. Een verdiende overwinning voor de Vlaardingers.

Vanaf de aftrap zet Zwaluwen druk naar voren. Een verre crije trap van Clint van Stee wordt nog tegengehouden door het muurtje. Even later een snelle combinatie van rechts naar links, gevolgd door een uitstekende voorzet van Mustafa Celen. Het is Adair Veige Lopes die zijn hoofd er tegenaan zet en hard de 0-1 binnenkopt. RVVH moet in de aanval en Zwaluwen probeert dit te ontregelen door achterin de bal rond te spelen. Pas na twintig minuten het ererste gevaar voor Sanders. Hij redt door met zijn vuist een hard schot van Benjamin Martha te keren. Na een half uur kan Jorno Reurink niet verder. Adil Akanioui is zijn vervanger. Na een goed half uur twee kansen voor RVVH vlak achter elkaar. Sanders redt door de voorzet en even later de kopbal uit het doel te tikken. Adil Akanioui laat zich van zijn beste kant zien door ook prima mee te verdedigen. Hij is het die na een rush van vijftig meter de bal van de voeten van een aanvaller weet te plukken bij een counter van de thuisploeg. In blessuretijd zet niemand van Zwaluwen een voet tegen de bal bij een prima corner van Jesper Gudde. Daardoor gaat de bal voorlangs het doel en moeten we wachten op het tweede doelpunt.

Dat valt al vroeg in de tweede helft. Helaas met slecht gevolg voor Gudde. Hij wordt in het strafschopgebied ten val gebracht met als gevolg een strafschop. Gudde komt zo ongelukkig ten val op zijn schouder, dat de bovenarm uit de kom schiet. Aangezien het niet lukt om deze terug te plaatsen wordt de ongelukkige middenvelder weggedragen per brancard. Het is daarna Marlon Oranje die de penalty feilloos benut en de 0-2 op het bord zet. Het wordt geen 0-3 omdat doelman Jeroen Kloosterman nog net redding weet te brengen na een lange rush en een hard schot van Robin Verhorst. Ook RVVH krijgt nog een goede kans, maar de ingevallen Rensy Barradas ziet zijn diagonaal ingeschoten bal via de paal het veld weer invliegen. Als even later de prima ingevallen Akanioui net te laat komt om een lage voorzet van Veiga Lopes binnen te tikken is de wedstrijd gespeeld en heeft Zwaluwen de wedstrijd bijna in zijn geheel gecontroleerd. Een verdiende overwinning voor de Vlaardingers die mee blijven doen in de strijd om de bovenste plaatsen.