Zwaluwen verdiend naar eerste thuisoverwinning

• Redactie
  • 11-12-2016
VOETBAL - Na alle vorige thuiswedstrijden te hebben gelijkgespeeld, won Zwaluwen zaterdag verdiend met 3-0 van Smitshoek. Vooral in de eerste helft domineerden de Vogels en namen met twee doelpunten al afstand. In de tweede helft bood Smitshoek meer weerstand, maar het wist geen enkele kans te benutten. Toen Ricardo Merrelaar tegen het einde met een prachtige goal de eindstand op het bord zette was de weerstand van Smitshoek definitief gebroken. Enige smetje op de wedstrijd was het wegzenden van Leon Krznaric na een tweede gele kaart in blessuretijd.

Zwaluwen begint de wedstrijd aanvallend met veel balbezit. Eerst bereikt Raoul Gillet Jerry Scholman net niet, maar even later zet Gillet goed door en schiet Zwaluwen al in de twaalfde minuut naar een 1-0 voorsprong. Niet veel later kan Scholman de score uitbouwen, maar zijn schot gaat net langs de verkeerde kant van de paal. Leon Krznaric moet te diep duiken om een corner van Jesper Gudde onder de lat te koppen en ziet de bal over vliegen. Even later schiet Scholman na een soloactie in het zijnet. De voorsprong wordt toch nog verdubbeld voor de rust. Nick van Katwijk van Smitshoek schiet de bal tegen een eigen verdediger aan. De bal is een prooi voor Merrelaar en die schiet de bal diagonaal langs doelman Mike van de Wijngaart (2-0). De ploegen gaan rusten met een zeer verdiende voorsprong voor Zwaluwen.

De tweede helft begint zeer rommelig. Smitshoek wil wat terugdoen. In de 58ste minuut een scrimmage voor de Zwaluwengoal wat uiteindelijk leidt tot een corner. Even later een voorzet op Laurens Visser, maar de spits van Smitshoek werkt de bal over het doel. Het volgende moment schiet Gillet de bal diagonaal in, maar de doelman redt en tikt de bal over de achterlijn. Een grote kans gaat verloren als Jesper Gudde de bal maar half raakt na een voorzet van Joep Pranger. De bal gaat voorlangs. Aan de andere kant houdt doelman Marvin van Tienen zijn doel schoon bij een schot van Gilliomar Leona.

Merrelaar maakt uiteindelijk aan de eventuele onzekerheid een einde door na een voorzet van de prima spelende Dennis van Rijn vliegend de 3-0 aan te tekenen. Vlak voor tijd missen Jermay de Nijs en Jesper Gudde nog prima kansen, waardoor de uitslag niet hoger uitvalt. In blessuretijd nog de tweede gele kaart, die Leon Krznaric krijgt als hij met zijn rug naar de tegenstander de bal toevallig tegen zijn arm krijgt. Wel hands, maar absoluut geen geel. Als scheidsrechter Kieft daarna afblaast schrijft Zwaluwen drie belangrijke punten bij en zoekt het voldaan de kleedkamer op. Na de winterstop wacht de ook al belangrijke wedstrijd tegen DFS.