Zwaluwen verdiend naar overwinning

• 27-04-2015

VLAARDINGEN - Zwaluwen heeft zaterdag verdiend gewonnen van FC ’s-Gravezande. De Vlaardingers ondervonden een groot deel van de wedstrijd weinig tegenstand. De thuisploeg moest vanaf het begin ver terug en stond na een kwartier al met 0-2 achter. Een corner na onnodig balverlies leverde de thuisploeg de aansluitende treffer op, maar nog voor de rust werd de stand op 1-3 gebracht. Zwaluwen verzuimde na de rust de vierde treffer te maken, waardoor het nog even spannend leek te worden nadat FC ’s-Gravenzande wederom de aansluitende treffer produceerde.

Zwaluwen start voortvarend. De ploeg dwingt onmiddellijk enkele kansen af en na enkele missers is het in de elfde minuut al raak. Dimitry Gomes Almeida weet een steekpass van Jesper Gudde prima op waarde te schatten en tekent de 0-1 aan met een diagonaal schot in de verre hoek. Enkele minuten later is het weer raak. Een voorzet van Marlon Oranje voorbij de tweede paal wordt terug voor het doel gekopt door Gomes Almeida, die Adair Veiga Lopes met het hoofd de 0-2 ziet binnenkoppen.

Dan komt er toch enige spanning terug in de wedstrijd. Na onnodig balverlies krijgt ’s-Gravenzande een corner en het is de volledig vrij inkomende Yuri Westhoff die de bal achter Nick Sanders kopt (1-2). Zwaluwen heeft enkele minuten nodig om te herstellen maar pakt daarna de draad weer snel op. Op slag van de rust een uitstekende vrije trap van Delano a Cohen. Doelman Danny Koning weet in eerste instantie de kopbal tegen te houden en ook de tweede inzet keert hij nog, maar daarna is hij kansloos als Jasper van Dijk in duel met Gomes Almeida de bal over zijn eigen doellijn werkt (1-3).

In de tweede helft verzuimt Zwaluwen definitief afstand te nemen. Diverse kansen worden gemist. Vermeldenswaard is een vrije trap vanaf een meter of veertig van A Cohen, die uiteenspat op de buitenkant van de paal. Aan de andere kant is het Westhoff die na een corner vrij kan inschieten maar zijn bal huizenhoog over ziet vliegen. Toch weet de thuisploeg voor de tweede keer te scoren. Een corner van Martijn le Congé draait bij de eerste paal naar binnen en Sanders weet de bal niet uit het doel te houden (2-3). FC ’s-Gravenzande probeert uit alle macht de gelijkmaker te produceren, maar echte kansen creëert men niet. In blessuretijd vergeet Veiga Lopes om alleen voor de doelman uit te halen. Hij omspeelt de doelman maar komt daarbij op de achterlijn terecht en dan weet de doelman het gevaar te keren. Als de prima fluitende scheidsrechter van Beek voor de laatste maal op zijn fluitje blaast, neemt Zwaluwen dik verdiend de punten mee naar Vlaardingen. FC ’s-Gravenzande degradeert en verlaat na twee jaar de hoofdklasse.