Zwaluwen vergeet te scoren

• Ernest Kegel
  • 31-07-2016
VOETBAL - Het begin van de oefenwedstrijd gisteren van Zwaluwen tegen Nieuwenhoorn beloofde veel. Al na twee minuten kopte Raoul Gillet de 1-0 binnen de palen. Van ‘Zwaluwenkant’ zou het daarbij blijven. Ondanks een legio aantal kansen wist Zwaluwen de score niet verder op te voeren en als je dan in de laatste minuut tegen de gelijkmaker aanloopt dan wordt voor de zoveelste keer de uitspraak bevestigd: “Als je zelf niet scoort……..”

In een rommelige wedstrijd raakte Zwaluwen twee keer de paal en een keer de lat. Verder schoten diverse spelers net voorlangs of wist de doelman van Nieuwenhoorn de bal uit zijn doel te houden. Het ontlokte trainer Oscar Biesheuvel na drie gemiste kansen op rij de uitspraak: “In de hoofdklasse moet je er daarvan 1 of 2 benutten.”

Het gebeurde dus niet. Zwaluwen gaat de tweede helft door met het missen van de mooiste kansen en uiteindelijk maakt Nieuwenhoorn in de laatste minuut de gelijkmaker.

Trainer Biesheuvel gaf weer een groot deel van zijn selectie speelminuten op het tweede veld.

Het hoofdveld, dat op dit moment wordt gerenoveerd, is niet voor 1 oktober klaar. Dat houdt in, dat de thuiswedstrijden voor de competitie tegen Spijkenisse, Argon en RVVH ook op kunstgras gespeeld moeten gaan worden.

De volgende oefenwedstrijd speelt Zwaluwen dinsdag 2 augustus uit bij Alphense Boys. Aanvang 19.30 uur.