Zwaluwen vergeet te scoren

• 29-09-2014

VOETBAL - In een matige partij voetbal vergat Zwaluwen zaterdag voor de rust afstand te nemen van tegenstander Spijkenisse. Meerdere kansen waren niet besteed aan de ploeg uit Vlaardingen. Aangezien de thuisploeg via Jeffrey Duijnstee de bal wel twee keer langs Nick Sanders wist te krijgen greep Spijkenisse de winst en pakte de eerste punten van het seizoen.

Spijkenisse geeft vanaf het begin Zwaluwen de kans om in balbezit te komen. De ploeg zakt in en houdt de linies dicht bij elkaar. Bij balbezit probeert men snel om te schakelen en dat heeft in de twaalfde minuut bijna succes als de bal via een kluts voor de voeten van Djerreld Muntslag valt. Onder druk van de aanstormende Robin Verhorst schiet hij gehaast naast. Even later lijkt Zwaluwen op voorsprong te komen als Adair Veiga Lopes de bal over doelman Dyron Bijl lobt, maar scheidsrechter Jobse volgt het advies van zijn assistent op en keurt het doelpunt af vanwege buitenspel.

Even later stormt Dimitry Gomes Almeida alleen op de doelman af, maar door het stroeve lange gras verliest de bal vaart waardoor hij de bal niet goed onder controle kan houden. Even later geeft Veiga Lopes een uitstekende voorzet op Jorno Reuring, wiens doelpoging met een sliding voor de lijn wordt weggehaald. Pas vlak voor de rust weet Spijkenisse combinerend tot een aardige aanval te komen, zonder dat er een werkelijke kans gecreëerd kan worden. Het is Zwaluwen dat in de blessuretijd vergeet afstand te nemen. Eerst komt Veiga Lopes alleen voor Bijl die kans ziet het schot tot corner te verwerken. Uit die corner van Edwin van Bueren is het Frank Stienstra die zijn goed naar de grond gekopte bal tegen de voet van de doelman ziet komen. Geen doelpunten voor de rust en daarmee doet Zwaluwen zichzelf ernstig tekort, zoals na de rust zal blijken.

Even na de rust valt de bal volkomen onverwacht voor de voeten van Jeffrey Duynstee. De aanvaller bedenkt zich geen seconde en schiet zijn ploeg naar 1-0. Zwaluwen is even van slag maar gaat toch door met combineren en de aanval zoeken. Dan slaat het noodlot toe. Na een afgeslagen corner wordt onnodig balverlies geleden, de bal hard naar voren geschoten en het is weer Duynstee die, nu via een snelle uitval, weet te scoren (2-0). Zwaluwen creëert nog enkele kansen, maar een schot van Adil Akanioui en een halve omhaal van Bradley el Idrissi treffen geen doel. Spijkenisse krijgt steeds meer ruimte, maar ook deze ploeg weet door goed keeperswerk van Sanders niet meer tot scoren te komen. Een onnodig nederlaag voor de vogels tegen Spijkenisse, dat de eerste punten bij elkaar heeft verzameld.