Zwaluwen vergeet te winnen

• Ernest Kegel
  • 09-10-2016
VOETBAL - Zwaluwen en Hoek schotelden de toeschouwers gisteren een heerlijke middag voor. De nieuwe grasmat aan de Zwaluwenlaan lag er werkelijk prachtig bij en liet de mogelijkheid open om er een goede wedstrijd van te maken. Die kwam er ook. Zwaluwen was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar vergat een aantal grote kansen te verzilveren en deed zichzelf daarmee te kort. Hoek had in de tweede helft meer balbezit, maar wist nauwelijks gevaar te stichten. De uiteindelijke brilstand was daardoor het gevolg.

Binnen een kwartier creëert Zwaluwen een paar goede kansen. Eerst stuurt Tim Gudde Raoul Gillet weg. Die ziet zijn schot eindigen in de handen van doelman Jordi de Jonghe. Even later een prachtige aanval over rechts. Gillet speelt Ricardo Merrelaar aan, die de bal verlengt op Jerry Scholman. Oog in oog met de doelman weet Scholman de bal er niet langs te krijgen. In de 15e minuut onderschept Scholman de bal op links, maar zijn lage voorzet op Merrelaar wordt onderschept door de doelman. Even later een kleine mogelijkheid voor Hoek, maar Jossimar Pattinama ziet zijn bal uit moeilijke positie hoog over gaan. Daarna komt Gillet een teenlengte tekort om een lage voorzet van Scholman binnen te glijden. Zwaluwen doet zichzelf tekort en weet het goede voetbal niet in een doelpunt om te zetten. De enige kans voor Hoek komt uit een corner, als Reguillo Vandepitte de bal koppend maar half raakt en deze voorlangs ziet gaan. Een vlammende vrije trap van Jesper Gudde wordt door doelman de Jonghe uit de benedenhoek getikt en zodoende is het bij rust 0-0.

Zwaluwen komt sterk uit de kleedkamer en een voorzet van Gillet gaat achter de instormende Scholman langs. Dan wordt Hoek sterker en heeft steeds meer balbezit. Het creëert alleen geen kansen. Die zijn er wel weer voor Zwaluwen. Gillet breekt razendsnel uit, maar zijn inzet wordt door de Jonghe tot hoekschop verwerkt. De kopbal uit de corner wordt in de draai nog verlengd, maar de bal komt recht in de armen van de doelman terecht.

Zwaluwen ontbeert  het geluk in deze wedstrijd. Een kwartier voor tijd is er een scrimmage voor de weer goed spelende Marvin van Tienen. De bal verdwijnt uiteindelijk naast het doel. De wedstrijd heeft kracht gekost. Daardoor speelt Zwaluwen tot twee keer toe een aanval slecht uit en gaan twee kansen verloren. Aan de andere kant kopt Kyle Doesburg nog hoog over het Zwaluwendoel en eindigt de wedstrijd als de goed fluitende Gert-Jan Beltman voor de laatste keer op zijn fluit blaast in 0-0.

Trainer Biesheuvel kan leven met de uitslag: “Er zijn nu eenmaal wedstrijden die je goed speelt, maar dat je de bal er niet in krijgt. Vorige week vloog de bal er wel in. Nu een keer niet. Dat kan gebeuren.”

Volgende week de uitwedstrijd tegen Sliedrecht, aanvang: 14.30 uur.