Zwaluwen verliest eerste wedstrijd

• Ernest Kegel
  • 21-08-2016
VOETBAL - Het is Zwaluwen niet gelukt om aan de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen punten over te houden. In Opheusden ging de ploeg van trainer Oscar Biesheuvel onderuit tegen DFS. De Vlaardingers kwamen al vroeg op voorsprong, maar tijdens een matige fase in de tweede helft moesten er twee doelpunten worden toegestaan. Het sterke offensief in het laatste deel van de partij leverde maar één doelpunt op en dat was niet genoeg om een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Na vier minuten is het al raak. Een kort genomen corner wordt door Jesper Gudde laag ingespeeld en onder druk van Raoul Gillet is het Laurens Rijnbeek die zijn eigen doelman passeert (0-1). DFS recht de rug en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Het spel golft op en neer zonder dat er kansen ontstaan. Tot in de 22e minuut de Zwaluwendefensie de bal koppend niet weg krijgt en dat luidt de 1-1 in. De inzet van Mike Louwaars belandt achter doelman Marvin van Tienen in het net. Zwaluwen moet even terug, maar kansen voor de thuisploeg blijven uit.

Het eerste kwartier van de tweede helft is Zwaluwen veel te slap. Defensief worden de vogels uitgespeeld met de 2-1 tot gevolg. Even later wordt er niet ingegrepen na een corner en een laag schot levert de thuisploeg een 3-1 voorsprong op. Zwaluwen recht de rug en even later kan Mario Nijgh met een prima kopbal uit een vrije trap van Jesper Gudde de aansluitingstreffer binnenwerken. Zwaluwen creëert een aantal schotkansen, maar de prima doelman van DFS is niet te passeren. Zwaluwen moet met lege handen naar huis. Volgende week wacht de eerste thuiswedstrijd tegen Spijkenisse. Aanvang: 14.30 uur.