Zwaluwen verliest van Achilles Veen

08-04-2018 Sport Ernest Kegel

VOETBAL - Het is Zwaluwen op zaterdag 7 april niet gelukt om een punt mee te nemen naar Vlaardingen. Trainer Biesheuvel had gekozen voor een 5-3-2 opstelling, maar toch kon Toby Tan uit een rebound volkomen vrij inschieten en Achilles Veen op voorsprong zetten. In de tweede helft een veel agressiever en aanvallend ingesteld Zwaluwen, maar het kreeg de bal niet in het doel. Zelfs een penalty was vandaag niet aan de Vlaardingers besteed.

Zwaluwen trad aan met twee debutanten in de basis. In de verdediging stond Ulli Rosa op rechts en het middenveld was versterkt met Troy Salomons. Ondanks de nederlaag konden beiden met een goed gevoel terugkijken na een goed gespeelde partij voetbal. Zwaluwen startte de partij verdedigend en afwachtend en probeert in de omschakeling gevaar te stichten. Dat lukt maar één keer na een grote fout van doelman Jamil Kools. Deze schiet een achterbal in de voeten van Justin van Mullem. De bal stuit naar Jozef Gonsalves, die de bal over de doelman schiet, maar ook naast de goal. In de tegenaanval weet Marvin van Tienen een schot van Sen Aerts te keren, maar de rebound van Toby Tan is hem te machtig :1-0. Zwaluwen wordt nog een keer gevaarlijk als Jerry Scholman na een goede actie via Van Mullem de bal naar Rosa ziet gaan, maar zijn schot wordt geblokt door een verdediger. Beide ploegen krijgen daarna geen kansen meer in de eerste helft. 

De tweede helft is een stuk leuker. Zwaluwen speelt meer naar voren en creëert mogelijkheden. een fraaie dubbele één-twee brengt Jerry Scholman in het strafschopgebied, maar hij kan het net niet afronden. Dan volgt er een periode dat Zwaluwen alleen nog aanvalt. Doelman Kools brengt schitterend redding op een vlammend schot van Rosa. Als doelman Kools door blijft zeuren fluit de goed leidende scheidsrechter Greveling voor een indirecte vrije trap in het strafschopgebied. De hard door Leon Krznaric ingeschoten bal komt tegen de doelman aan en de rebound komt tegen het hoofd van Brian Peters, die daarna verzorging nodig heeft. Zwaluwen blijft de aanval zoeken, maar het lukt niet om de doelman te passeren. Zwaluwen neemt risico en speelt een goede tweede helft. Maar dan is het opeens uit het niets 2-0 als Sen Aerts alleen voor Van Tienen opduikt. Zwaluwen probeert het nog steeds. Krijgt een strafschop als Sten Wever ten val wordt gebracht, maar Van Mullem schiet de bal over. Zwaluwen verliest in Veen van Achilles met 2-0, waar een punt tot de mogelijkheden behoorde.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date