Zwaluwen verslaat Kloetinge

• 15-09-2014

VOETBAL - Zwaluwen boekte in Zeeland een enigszins fortuinlijke overwinning. Kloetinge miste binnen vier minuten  een penalty en had na dertig seconden al op de paal geschoten. Het lukte Zwaluwen lang niet om in de wedstrijd te komen, maar de Vlaardingers kwamen toch op voorsprong door een goed doelpunt van Adair Veiga Lopes. In een betere tweede helft kwam Zwaluwen vijf minuten voor tijd met 0-2 voor, liet het nog even spannend worden maar besliste de wedstrijd in blessuretijd door op 1-3 te komen.

Het lukte Zwaluwen niet om scherp aan de wedstrijd te beginnen. Binnen 30 seconden was het rechtsbuiten Mark Schuit die naar binnen kan draaien, door te lopen en buiten bereik van Nick Sanders op de paal te schieten. Zwaluwen bleek nog niet wakker want even later gebeurde dat opnieuw. Nu belandde de bal ongelukkig op de arm van Mustafa Celen. De warrig leidende scheidsrechter zag er een penalty in, die vervolgens naast werd geschoten door Jason Tjien Fooh.

Kloetinge blijft het Zwaluwen daarna lastig maken en probeert Zwaluwen te dwingen de lange bal te spelen. Dat leidt tot veelvuldig balverlies. Na een goed kwartier kan Marlon Oranje voor het eerste doelgevaar zorgen, maar zijn lage schot gaat net naast. Nog binnen het halve uur komt Zwaluwen aan de leiding. Een diepe bal van Edwin van Bueren bereikt Veiga Lopes, die zich in het duel van zijn tegenstander ontdoet en laag de 0-1 weet binnen te schieten. Zwaluwen blijft slordig en na balverlies op het middenveld zet Kloetinge een snelle aanval op en ziet voor de tweede keer de bal op de paal belanden. In blessuretijd moet Veiga Lopes geblesseerd het veld verlaten. Hij wordt vervangen door Bradley el Idrissi.

In de tweede helft staat Zwaluwen beter. Het speelt georganiseerd en geeft weinig weg. In de 65ste minuut een verrassend genomen vrije trap door Delano á Cohen die uitstekend verwerkt wordt door doelman Matthew Lentink. Even later weer een uitstekende actie van deze doelman die voorkomt dat een steekbal van Dimitry Gomes Almeidea invaller el Idrissi bereikt. Pas het einde van de wedstrijd levert weer kansen op. Binnen dezelfde minuut pakt Sanders een gesmoord schot van Mark Schuit en bij de tegenaanval wordt een schot van de ingevallen Jorno Reurink onschadelijk gemaakt door de doelman.

Vijf minuten voor tijd een snelle uitbraak van de ook al ingevallen Adil Akanioui. Zijn voorzet bereikt el Idrissi en het is 0-2. Wedstrijd gepeeld denk je dan, maar een minuut later is het 1-2 door spits Yves Nyemb. In de laatste minuut van de officiële speeltijd torpedeert doelman Lentink de doorgebroken Akanioui, waarvoor scheidsrechter Collé slechts geel geeft waar rood op zijn plaats was geweest. Drie minuten in blessuretijd valt de beslissing. Mario Nijgh bereikt Gomes Almeida die snel voorzet op el Idrissi. Deze omspeelt de doelman en scoort beheerst zijn tweede van de wedstrijd (1-3). De scheidsrechter laat lang doorspelen. Na een keiharde overtreding op Osvaldo de Pina volgt er een opstootje met hier en daar duwende en trekkende spelers. Tot ieders verbazing stuurt Collé Zwaluwenverdediger Delano á Cohen met rood van het veld wegens ‘praten’.

Zwaluwen is met zes punten uit de eerste twee wedstrijden samen met Katwijk koploper in de hoofdklasse B. Volgende week speelt het de topper tegen Quick Boys thuis om 14.30 uur.