Zwaluwen verspeelt punten tegen Sliedrecht

• Redactie
  • 16-10-2016
VOETBAL - Valt er over een saaie eerste helft weinig te melden, des te meer was de tweede helft van Zwaluwen tegen Sliedrecht een spektakelstuk van jewelste. In die tweede helft vielen er maar liefst zeven doelpunten en daardoor stond er uiteindelijk 4-4 op het scorebord. Zwaluwen zal daar het minst tevreden over zijn, want de voorsprong werd diep in blessuretijd weggegeven. Daardoor staat de ploeg nu tiende op de ranglijst, waar het na winst zou zijn opgeklommen naar de vijfde plaats. Heel zuur voor de altijd zo betrouwbare Leon Krznaric die bij de laatste goal niet vrijuit ging.

De eerste helft is ronduit saai. Sliedrecht houdt bij balbezit van Zwaluwen de linies gesloten. Voor en achterhoede spelen 25 meter uit elkaar en Zwaluwen weet geen gaatje te vinden. Sliedrecht wordt nog gevaarlijk via Arif Irilmazbilek wiens vrije trap door Marvin van Tienen voortreffelijk over de lat wordt getikt en door Dennis Verhoef, die na een solo zijn voorzet vanaf de achterlijn ziet worden weggewerkt door Leon Krznaric. Zwaluwen alleen dreigend via vrije trappen en een enkele voorzet waar steeds iemand net niet bij kan. Vlak voor rust wordt het toch 0-1. Na een prachtige steekpass van Jerry Scholman is Raoul Gillet er op rechts vandoor. Zijn harde lage voorzet wordt door doelman Bas Jan Munten recht in de voeten van Ricardo Merrelaar getikt en zo’n kans moet je de Zwaluwenspits niet geven. Zodoende gaat Zwaluwen met een voorsprong de kleedkamer in.

Of dat verdiend is, is verder niet zo belangrijk, want de voorsprong is in no-time van het scorebord. Een voorzet van Jordy de Jong wordt met een boogje over Van Tienen heen gekopt door Dennis Verhoef en even later is het Sjoerd van der Waal die Sliedrecht op voorsprong schiet nadat Jesper Gudde zijn vrije trap uit de kruising van het Sliedrechtdoel gebokst ziet worden. Na de corner een snelle uitval en Sliedrecht staat drie minuten na de rust op voorsprong. Zwaluwen laat het er niet bij zitten en al snel is het linksback Wesley de Heij die na een knappe solo diagonaal voor de gelijkmaker zorgt (2-2).

Zwaluwen wordt daarna gevaarlijker. Eerst vindt Raoul Gillet geen medestander bij een snelle uitbraak en even later is het Merrelaar die wel een medespeler vindt. Zijn prima bal breed wordt vlammend ingeschoten door Jesper Gudde, maar helaas voor hem en heel Zwaluwen belandt de bal recht op de vuisten van doelman Munten. Zwaluwen laat in deze fase prima combinatievoetbal zien en na zo’n combinatie komt de bal voor de voeten van Robin Hofman. Het wederom harde schot komt weer op de vuisten van Munten, maar nu belandt de bal voor de voeten van de prima inlopende Jerry Scholman. Die maakt geen fout en schiet de 2-3 op het scorebord.

Sliedrecht recht de rug en ziet eerst Dennis Verhoef voorlangs koppen en daarna redt Van Tienen Zwaluwen door de inzet van weer Verhoef, die vrij voor zijn neus verschijnt na een klutsbal, tot corner te verwerken. Dan valt Nick Rutten zeer ongelukkig in. Nauwelijks enkele seconden in het veld maakt hij een overtreding, ontvangt geel en daarna schiet Irilmazbilek de vrije trap in de kruising (3-3). Er is dan nog zes minuten officiële speeltijd. Gaat er nog een ploeg voor de overwinning? Jawel. Vier minuten voor tijd geeft Gillet een prachtige voorzet en Merrelaar kopt bij de tweede paal de voorsprong voor Zwaluwen binnen (3-4). Tot slot de fout van Krznaric. Hij laat een indraaiende bal voor de doelman, waar hij de bal had moeten wegkoppen. Zo wordt het in blessuretijd toch nog 4-4. Diep in blessuretijd gaat Gillet nog achter een mooie pass aan, maar doelman Munten is ver buiten zijn strafschopgebied net iets eerder bij de bal. Zwaluwen laat punten liggen, waar het de overwinning verdiend had.