Categorieën

Service

Zwaluwen Vlaardings Voetbalkampioen

Zwaluwen Vlaardings Voetbalkampioen
Sport

Zwaluwen Vlaardings Voetbalkampioen

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 15-06-2014
  • Sport
Zwaluwen Vlaardings Voetbalkampioen

VLAARDINGEN – De voetballers van het eerste elftal van vv Zwaluwen hebben de finale van het Vlaardings Voetbalkampioenschap gewonnen van het eerste van Deltasport. Hoewel Zwaluwen zich goed wist te handhaven afgelopen seizoen in de Hoofdklasse en Deltasport daaruit degradeerde was er in de reguliere speeltijd vaak weinig te merken van een krachtsverschil. Hoewel Zwaluwen het betere van het spel leek te hebben, wisten de mannen van Deltasport toch steeds weer gelijk te maken. Na 90 minuten stond de stand van 2-2 op het scorebord en werd er tweemaal 15 minuten verlengd.

In de eerste helft van de verlenging wist de aanval van Zwaluwen steeds net wat beter voor het doel van de tegenstander te komen. Na iets minder dan een kwartier resulteerde dit dan ook in de 2-3 van de schoen van Arie van Bree. Ook in de tweede helft van de verlenging maakte Zwaluwen niet alleen het verschil maar ook de 2-4, die werd gescoord door Adair Vega Lopes.

Zwaluwen kon door de overwinning voor het eerst sinds 1996 het Vlaardingse Kampioenschap vieren, dit nadat Deltasport de afgelopen jaren vier titels op rij won. Voordat de Sjaak Maatbokaal door locoburgemeester Arnout Hoekstra aan de aanvoerder werd uitgereikt werd echter eerst nog de ‘man of the match’ aangewezen. Een noviteit ditmaal, want het gehele arbitrale trio kwam deze eer toe vanwege haar uitstekende wijze van leidinggeven aan de finale. Zij mochten de bijbehorende mand met lekkernijen onderling verdelen.