Zwaluwen wint boeiende partij

05-02-2017 Sport Redactie

VOETBAL - Zwaluwen en Argon begonnen fel aan de wedstrijd. Binnen een kwartier waren er al diverse schotmogelijkheden geweest. Beide doelverdedigers stonden steeds op de goede plaats, waardoor er niet gescoord werd. Diep in de eerste helft scoorden de Vogels uit een standaardsituatie wel de 0-1. Een benutte penalty leverde de 0-2 op in de tweede helft. Argon deed vlak voor tijd nog iets terug en zodoende werd de eindstand bepaald op 1-2. Zwaluwen deed goede zaken en nam meer afstand van de onderste plaatsen.

Het begint wervelend in Mijdrecht. Beide ploegen creëren binnen twee minuten een schotkans. Binnen het kwartier moeten de goalies beiden nog twee keer handelend optreden. Aangezien dat bekwaam gebeurt, vallen er nog geen doelpunten. Bij Zwaluwen enkele gedwongen wijzigingen. Ricardo Merrelaar is geblesseerd. In de warming-up valt ook Jerry Scholman af. Daardoor het competitiedebuut van Floris Keizerwaard, die na een onwennig begin zich prima in de wedstrijd speelt. Voor het eerst sinds tijden is Sten Wever fit genoeg voor een basisplaats. Met deze wijzigingen in het elftal begint Zwaluwen dus goed aan deze wedstrijd. Toch is er pas enkele minuten voor rust weer dreiging voor het doel van Argon. Jesper Gudde draait een vrije trap hard de doelmond in en het is Leon Krznaric die inlopend de 0-1 tegen de touwen werkt. Op slag van rust gaat Dennis van Rijn er op rechts vandoor maar die ziet dat Jermay de Nijs een teenlengte tekort komt om de bal binnen te tikken.

Vlak na de rust een enorme kans op de gelijkmaker voor Jesse van Nieuwkerk, maar de boomlange spits schiet ver naast. Na een uur vergeet Marvin van Tienen de bal uit een vrije trap over te tikken, maar tot zijn geluk belandt de bal op de lat. Joep Pranger is Sten Wever komen vervangen en begint sterk aan zijn invalbeurt. Op een goede voorzet van hem komt de Nijs weer een teenlengte tekort. Even later weet Pranger met een goede sliding de Nijs wel te bereiken, maar voordat deze aan een doelpoging toekomt wordt Pranger teruggefloten door scheidsrechter Ritmeester. Toch komt Zwaluwen verder op voorsprong. Na een ongelukkige handsbal van een Argon verdediger legt Ritmeester de bal op de stip. Jesper Gudde schiet hard de 0-2 op het bord. Bij Argon schiet Syrano Morrison de bal nog hard over het Zwaluwendoel, voordat het uit een corner toch 1-2 wordt. Argon weet geen kans meer te creëren en zodoende neemt Zwaluwen de punten verdiend mee naar huis.

Gerelateerd