Zwaluwen wint opnieuw

26-09-2021 Sport Ernest Kegel

Foto: Annemiek Brandsma

VOETBAL - Zwaluwen heeft zaterdag het competitieduel met ARC met 2-0 gewonnen. daar zag het aanvankelijk niet echt naar uit. Het eerste half uur was duidelijk voor de bezoekers. De bezoekers kregen drie opgelegde kansen maar verzuimden de voorsprong te pakken. Dankzij uitblinker Boy de Jong bleef het 0-0. Vlak voor rust werden de Zwart Witten eindelijk gevaarlijk en een overtreding op Etson Galong in het zestienmetergebied leverde een strafschop op. Aanvoerder Stefano Goncalves wist dit buitenkansje te verzilveren.  

Na enkele omzettingen in de rust aan de kant van Zwaluwen, waren de ploegen meer in evenwicht. Beide ploegen kregen een dot van een kans. Jazzy Adams kwam 1 op 1 tegen de keeper, maar verzuimde de 2-0 te maken. Vervolgens kreeg ARC een enorme kans, maar ook deze bal bleek een prooi voor Boy de Jong. 

ARC moest nu het spel gaan maken, waardoor er ruimte ontstond voor Zwaluwen. De ingevallen Adair Veiga Lopes wist hier wel raad mee en scoorde op fantastische wijze de 2-0 door de bal stijf in de kruising te trappen. Het verzet was daarmee gebroken. Als Zwaluwen het beter had uitgespeeld, dan had het zelfs 3-0 kunnen worden. Al was dat eerlijk gezegd te veel van het goede geweest. 

De punten blijven in ieder geval aan de Zwaluwenlaan, mede dankzij het fantastische keeperswerk van Boy de Jong. Zwaluwen stijgt naar plek 2 op de ranglijst.