Zwaluwen wint van Hoek

• Ernest Kegel
  • 27-09-2015

VOETBAL - De wedstrijd van Zwaluwen tegen Hoek begon gisteren 20 minuten later vanwege een file waarin de bus van Hoek terecht was gekomen. Het had geen zichtbare invloed op de wedstrijd. Beide ploegen speelden vanaf het begin fel op de bal en dat maakte het een leuke middag met goed voetbal van beide kanten. Opmerkelijk was dat Hoek zich, ondanks de aanwezige lengte en fysiek twee keer door de lucht liet aftroeven. Naarmate de wedstrijd naar het einde ging gaf de ploeg uit Zeeland meer en meer ruimte weg. Trainer Joop Hiele wisselde halverwege twee keer en dat gaf uiteindelijk de doorslag in deze boeiende wedstrijd.

Eerste helft

De eerste kans is voor Hoek. Een prima steekbal zet Rahim Abdul alleen voor doelman Nick Sanders. Zijn inzet wordt met de voet door de Zwaluwendoelman gekeerd. Na een kwartier zonder kansen wordt Dimitri Gomes Almeida enkele meters buiten het strafschopgebied neergelegd. De door Marcelo Gomes da Veiga ingedraaide voorzet wordt door Marlon Oranje met het hoofd verlengd en de 1-0 is een feit. Opmerkelijk is dat de verdediging van Hoek, ondanks de lengte in de ploeg, dit zo gemakkelijk laat gebeuren. Gedurende de eerste helft ontstaat een positiespel, voornamelijk op het middenveld. Beide ploegen worden wel dreigend, maar grote kansen worden niet meer gecreëerd.

Tweede helft

In het begin van de tweede helft heeft Hoek het meeste van het balbezit. Grote kansen levert het niet op. Dan valt bij Hoek spelverdediger Reguillo Vandepitte geblesseerd uit. Bij Zwaluwen wisselt Joop Hiele twee keer kort achter elkaar. Vanaf dat moment neemt Zwaluwen het heft in handen. Uit één van de corners kopt Robin Verhorst de bal diagonaal langs doelman Jordi de Jonghe en is het 2-0. Een mogelijkheid voor Hoek wordt niet benut als Nick de Grootte een voorzet voorlangs kopt. Vijf minuten voor tijd toch weer een doelpunt voor Zwaluwen na een prachtige combinatie tussen Jorno Reurink en Adil Akanioui. Het schot van de laatste gaat onder de doelman door: 3-0. Een zeer verdiende overwinning van Zwaluwen, dat deze wedstrijd laat zien over behoorlijk wat voetballend vermogen te beschikken.