Zwaluwen wint van XerxesDZB

03-02-2019 Sport Ernest Kegel

VOETBAL - Zwaluwen nam verdiend de punten mee terug naar Vlaardingen. Xerxes deed wat het kon, maar de ploeg heeft te weinig kwaliteit voor de hoofdklasse. Het kwam na de rust goed terug van een achterstand, maar Zwaluwen bleef gevaarlijk en trok uiteindelijk de winst naar zich toe. 

Het eerste kwartier is het aftasten. Zwaluwen het balbezit en Xerxes dat probeert de posities goed te bezetten. Dan vanuit het niets een knappe actie van Justin van Mullem gevolgd door een uitstekende voorzet. Tevyn Biekman neemt de volley vol op zijn wreef en het is 0-1. Enkele minuten later kan Leon Krznaric de wedstrijd beslissen, maar zijn kopbal uit een corner gaat rakelings naast. Jerry Scholman gaat goed door langs de achterlijn, legt de bal terug maar het schot smoort in de mêlee van spelers. Even later een prima schot van Erwin de Groot, maar doelman Wesley van der Molen tikt de bal uit de hoek. Op slag van rust de eerste aanval van Xerxes, maar de voorzet wordt geblokt.

Xerxes komt getergd uit de kleedkamer en zoekt de aanval. Een volkomen onverwacht schot wordt door Marvin van Tienen in twee keer net voor de lijn uit het doel geslagen. Xerxes komt even later toch op gelijke hoogte als Bruce van Kesteren volkomen vrijstaand een voorzet tegen de touwen kan schieten (1-1). Niet veel later is het 2-1 door een kopbal van Jordan Kroon uit een prima genomen vrije trap. De voorsprong is van korte duur. Zwaluwen neemt weer het initiatief en na een pass van Youri Verschoor gevolgd door een voorzet van Joseph Goncalves schiet Scholman de gelijkmaker op het bord. Scholman vergeet daarna zelf af te ronden. Zijn breedtepass wordt onderschept en tot corner verwerkt. Toch is het even later 2-3 als Goncalves de bal achter Van der Molen weet te schuiven. Xerxes perst er nog een laatste offensief uit, maar de bal wil er niet in. Een verdiende overwinning voor Zwaluwen tot gevolgGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date