Zwaluwen wint verdiend van DHSC

19-09-2021 Sport Ernest Kegel

Foto Annemiek Brandsma

VOETBAL - Zwaluwen heeft zaterdag in een spectaculaire partij voetbal verdiend gewonnen van tegenstander DHSC. De eerste tien minuten werd zwaluwen overrompeld. DHSC scoorde in de zeventiende minuut via Rodney Sneijder de 1-0. Zwaluwen had het moeilijk en toonde tot dan teveel ontzag. Gelukkig gooide Zwaluwen daarna de schroom van zich af en werd weer zichzelf. De 1-1na een half uur via opnieuw Pjotr Jongste. Dit na werkelijk een prachtige aanval. Daarna zakte Zwaluwen toch weer iets teveel in en viel de 2-2 in de 41ste minuut. Maar nog voor rust viel de 2-3 door wederom Pjotr Jongste met zijn derde doelpunt in de 43ste minuut.  Een handsbal van DHSC zorgde daarna voor een terechte penalty en het werd 2-4 via aanvoerder Stefano Gonsalves. De eerste helft was een waar spektakel en het publiek de grote winnaar. 

Als verwacht kwam DHSC zeer aanvallend uit de kleedkamer maar het was Zwaluwen dat sterk bleef spelen. Echter Zwaluwen verzuimde verder uit te lopen. De ene na de andere opgelegde kans werd gemist. Het enige wat de ploeg vandaag te verwijten was dat de wedstrijd niet allang op slot gegooid werd. En dan is daar de oude voetbalwet. De eerste echte kans van DHSC was gelijk een goal, 3-4 door Emre Bal. Het werden daardoor spannende slotminuten, maar opnieuw werd er door Zwaluwen gebikkeld en gevochten als één team. En dreigde er gevaar dan was daar een geweldig slot op deur in de persoon van Boy de Jong. 

Het was echter de spits uit de eigen jeugd, Pjotr Jongste, die zich met drie goals man of te match mocht noemen. Maar meer nog was dit wederom een echte teamprestatie!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date