Zwaluwen zakt door ondergrens

• Ernest Kegel
  • 04-10-2015
VOETBAL - Natuurlijk kan je een partij een keer verliezen. Dat is duidelijk. Maar wat Zwaluwen gisteren liet zien was van een wel heel bedenkelijk niveau. Tegenstander XerxesDZB speelde wel naar de eigen mogelijkheden en haalde fors uit. De 4-0 overwinning van de Rotterdamse ploeg was dan ook volkomen verdiend.

Trainer Joop Hiele had zijn ploeg op twee plaatsen gewijzigd vanwege het te laat aanwezig zijn voor de wedstrijdbespreking. Of dat bepalend is geweest is maar de vraag. Zwaluwen kwam slap uit de startblokken en verliest met regelmaat de bal. Zeker bij de passing naar voren is bijna iedere tweede bal voor de tegenstander, die fel op de huid van de aanvallers van Zwaluwen zit. Als doelman Nick Sanders zijn voortzetting opgepikt ziet worden door een ‘Xerxaan’ op het middenveld, wordt hij vanaf 40 meter bijna verrast: een hard afstandsschot zeilt net over zijn doel. Zwaluwen is blijkbaar niet gewaarschuwd, want even later krijgt de verdediging de bal niet weg na een vrije trap en is het Kai Fens die de 1-0 binnenschiet. Zwaluwen blijft fantasieloos de bal rondspelen en ziet XerxesDZB uitlopen naar 2-0 als na een misverstand de verdediging wederom de bal niet weg krijgt.

Tweede helft

Twee wissels in de rust helpen ook niet. Het tempo aan Zwaluwenzijde blijft te laag en zodoende komen de vogels niet aan voetballen toe. Halverwege de tweede helft is er weer balverlies, nu op het middenveld. Xerxes speelt het prima uit en Dave van der Steen schiet de bal hard onder de lat: 3-0. De enige echte kans voor de Vlaardingers komt na een prima actie van de ingevallen Adil Akanioui. Zijn voorzet bereikt het hoofd van de vrijstaande Robin Verhorst, maar die kopt de bal net over de lat. Vlak voor tijd wordt het ook nog 4-0 als Burak Dogan de bal hard tegen de touwen schiet. Zwaluwen stelt er vandaag nagenoeg niets tegenover en verliest terecht van XerxesDZB.