'Bedrog' in de Stadsgehoorzaal

22-10-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Het is misschien wel onze grootste angst: bedrogen worden door je geliefde of vrienden. Maar tegelijkertijd is bedrog ook een diep verlangen. Op z’n minst de heimelijke gedachte. We spreken er schande van bij anderen, terwijl we genieten van de verhalen. Totdat je er zelf in verzeild raakt. Want bedrog zit in ons allemaal…

Toneelgroep De Stokerij brengt tijdens het Stadsterras van zondag 29 oktober dit meesterwerk van Harold Pinter naar Vlaardingen. De voorstelling begint op het moment dat een affaire tussen een man met de vrouw van zijn beste vriend al beëindigd is. Vanaf dan gaat het stuk scène voor scène terug in de tijd naar het moment waarop de liefde onontkoombaar begon. Acteurs Rutger Kroon, Margje Wittermans en Yorick Zwart maken de dilemma’s van de personages levensecht: Emma die wanhopig op zoek is naar liefde, Jerry die zijn vriend belazert en Robert die zijn grootste nachtmerries werkelijkheid ziet worden.

Kenmerkend voor Toneelgroep De Stokerij is de bijzondere manier waarop zij het publiek positioneren: niet op afstand in een donkere zaal, maar op het toneel tussen de acteurs. Beleef de pijn, vertwijfeling en strijd van de personages én tegelijk de grens van fictie en werkelijkheid.

Zondag 29 oktober Podium Grote Zaal, onderdeel van het Stadsterras
Aanvang 15:00 uur (deuren theater open 13:15 uur) , € 19,50

Kaarten kunnen worden besteld via www.stadsgehoorzaal.nl ; daar is uiteraard ook het volledige en actuele programma van de Stadsgehoorzaal te vinden.

Gerelateerd