'Geleefd Islam' in De Windwijzer

16-10-2017 Uit Advertorial

VLAARDINGEN - In de serie ‘geleefd islam’ vertellen op maandag 23 oktober de 28-jarige Maassluizer Mohammed Kechouh en de 27-jarige Rudy van der Aar uit Den Haag over hun bedevaartreis naar Mekka. ‘Duurzaamheid en islam horen bij elkaar’ aldus de beide mannen. In 12 weken fietsten zij op een houten fiets van Maassluis naar Mekka. Onderweg vroegen zij aandacht voor duurzaamheid. Er is voldoende gelegenheid om met hen in gesprek te gaan over hun reis. De avond begint om 19.30 uur in de Windwijzer aan Schiedamseweg 95. 

Mohammes Kechouh en Rudy van der Aar houden van reizen en van fietsen. Zij fietsen om vrij te zijn, om dingen te zien, om zich te verwonderen en mensen te ontmoeten, maar ook om zich te bezinnen op de wereld die de Schepper geschapen heeft. "De aarde is een moskee en alles erin is heilig".
Duurzaam leven is bewust omgaan met je omgeving. Dat begon al bij het vertrek uit Den Haag en Maassluis waarin ze jongeren de opdracht gaven om goed te zorgen voor een geplant boompje tijdens hun afwezigheid. Onderweg volgden vele acties om mensen bewust te maken van de omgeving waarin zij leefden.

De reis bleef niet onopgemerkt. Dagblad Trouw besteedde er uitgebreid aandacht aan in haar krant 

In de serie ‘geleefd islam wordt vervolgd op 6 en 20 november. Op 6 november vertelt Mohammed Akkari over de Sharia. Wat betekent de sharia voor een moslim, anders dan dat de media dat laten zien? Hoe te leven als moslim in een seculiere samenleving? De derde avond op 20 november is in voorbereiding. De avonden duren van 19.30 – 21.30 uur. Toegang is vrij. Aanmelden via info@dewindwijzer.nl 

Gerelateerd