'Verborgen heldinnen' in het Museum Vlaardingen

07-03-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - In het kader van internationale Vrouwendag vindt op zaterdag 9 maart de jaarlijkse Agnetalezing plaatst in het Museum Vlaardingen. Het thema van de lezing is “Verborgen Heldinnen”.

De Vlaardingse historicus Cora Laan geeft een korte lezing waarin zij laat zien dat, wanneer je met andere ogen kijkt, ‘heldinnen’ niet alleen zichtbaar worden in onverwachte hoeken van het museum, maar ook in het heden en verleden.

Cora neemt u mee naar een tijd waarin vrouwen nog geen kiesrecht hadden. Hoe laat je je stem horen in een tijd waarin je dit recht niet hebt? In de lezing wordt een aantal inventieve voorbeelden gegeven.

Uiteindelijk is het vrouwenkiesrecht in 1919 ingevoerd in Nederland, dit jaar precies 100 jaar geleden. Cora zal daarom ook ingaan op het democratiseringsproces dat vanaf de 18e eeuw plaatsvond en de rol die vrouwen daarin gespeeld hebben.

Na de lezing neemt Cora u mee op een zoektocht naar ‘Verborgen Heldinnen’ in het museum. Kunt u ze allemaal vinden? Dan wint u misschien wel de ‘Museum Heldin’ prijs! 

Vanaf 14.30 uur bent u welkom voor een kopje thee of koffie. Om 15.00 uur start de lezing en om 16.30 uur ronden we af met een hapje en drankje. Het Museum Vlaardingen bevindt zich aan de Westhavenkade 54.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date