10 december: Dag van de Rechten van de Mens

01-12-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op 10 december sluit Amnesthy International haar campagne jaar: Mensenrechten, die vier je... door erbij stil te staan en in beweging te komen. Samen met anderen zijn hier activiteiten rond georganiseerd, dus u kunt het niet gemist hebben. Op 10 december is de start om 10.30 uur met groep 8 van het IKC ‘t Spectrum bij het Mensenrechtenmonument op de hoek Hof- Binnensingel. Hier wordt stilgestaan bij de betekenis van deze Dag en kinderen dragen gedichten voor, die ze gemaakt hebben n.a.v. lessen over de Mensenrechten. Burgemeester Annemiek Jetten is te gast en zal de kinderen meenemen in het onderwerp.

In de bibliotheek (Centrum) kunt u van 12.00 tot 17.00 uur brieven schrijven naar autoriteiten van tien verschillende landen. Dit jaar schrijven we voor jongeren, die tot lange straffen zijn veroordeeld, omdat bijvoorbeeld de hoofddoek niet correct zat of omdat ze vluchtelingen uit zee hielpen. Een kaart sturen om hen een hart onder de riem te steken, kan ook. Laat de mensen weten, dat we hen niet vergeten. Uw morele steun kunnen ze goed gebruiken. De nachtburgemeester Leo IJdo schrift de eerste brief! Wie volgt?

’s Avonds in de Windwijzer wordt de film 'Greenbook' vertoond. De Afro-Amerikaanse pianist heeft een tournee gepland in het zuiden van de Verenigde Staten en het was nog in een tijd dat zwarte mensen in theater en andere openbare gelegenheden niet welkom waren. Als beveiliger en chauffeur huurt hij een voormalige bodybuilder in, die de tegenpool is van hemzelf. Dit zorgt voor bijzondere situaties, waarbij racisme niet van de lucht is. De film begint om 20.00 en de prijs incl. een drankje vooraf en in de pauze is € 6,-. Tijdens de pauze worden hapjes geserveerd bij het drankje ter afsluiting van een bijzonder jaar.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date