Categorieën

Service

25 kunstwerken voor 25 jaar Groene Luiken

25 kunstwerken voor 25 jaar Groene Luiken
Uit

25 kunstwerken voor 25 jaar Groene Luiken

  • Redactie
  • 17-02-2019
  • Uit
25 kunstwerken voor 25 jaar Groene Luiken
VLAARDINGEN - Op 11 maart bestaat het aanloophuis de Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8 al weer 25 jaar. Het is een huis dat door veel betrokken vrijwilligers wordt gerund en waar iedere bezoeker elke dag van het jaar een warm welkom geheten wordt in een gezellige ambiance. Een prestatie van formaat. Ter inspiratie van de bezoekers en ter bevordering van de gesprekken krijgen de wanden elke zes weken een andere uitstraling door middel van een nieuwe expositie.

Ter ere van het 25 jarige bestaan is aan 25 kunstenaars gevraagd een werk te maken, waarbij ze zich lieten inspireren door een gedicht. Bij het vijftienjarig jubileum is een gedichtenbundel uitgebracht, die zowel gevuld was met gedichten van bezoekers, vrijwilligers als professionals. Voor deze bijzondere gelegenheid heeft Marjoleine van Aperen er één aan toegevoegd. 

Het resultaat is gevarieerde expositie, waar kunst in diverse technieken te zien is. Van bedel tot beeldjes, van foto tot ets en van aquarel tot olieverf. Ook de uitleg van de verbeelding bij het werk is mooi zoals deze: 'Het is een schilderij vol symboliek, qua kleur, beelden en vormen. Het gebouw is knalrood, het is in de loop der jaren héél zichtbaar geworden. Tevens heeft het ook de vorm van een meerpaal, waar een ieder kan aanmeren. Vlak bij de ingang staat ook een meerpaal in het water.' Het water zie ik als “Troubled water”van Simon and Garfunkel. Er rijzen twee handen uit omhoog, handen van mensen voor wie het leven vaak heel moeizaam is. Deze handen transformeren in bomen, groen, groei, hoop, omhoog reikend om aan te meren aan de Groene Luiken. Dit alles wordt verwarmd door een stralende zon, die leven geeft, hoop geeft en dat is wat jullie met elkaar doen.'

Een werk vol SYMBOLIEK als eerbetoon aan de GROENE LUIKEN: 'Verwarmend'.

Bezoek het aanloophuis en kijk, bewonder en lees waardoor de deelnemers van deze bijzondere expo zich hebben laten inspireren. Onze openingstijden zijn: zaterdag tot dinsdag van 14.00 tot  17.00 uur en de andere dagen van 11.15 tot 13.45 en van 14.15 tot 17.00 uur. Welkom!

Aanloophuis De Groene Luiken

Oosthavenkade 8, Vlaardingen

Meer over Aanloophuis De Groene Luiken →