Categorieën

Service

3 mooie fietsroutes in en rondom Vlaardingen

3 mooie fietsroutes in en rondom Vlaardingen
Uit

3 mooie fietsroutes in en rondom Vlaardingen

  • Ingezonden mededeling
  • 31-05-2023
  • Uit
3 mooie fietsroutes in en rondom Vlaardingen
Fietsen is één van de meest en zo niet de populairste recreatieve activiteit in Nederland en dat is natuurlijk niet gek. Met een rijke geschiedenis vol fietspaden en prachtige landschappen, heeft Nederland zeker veel te bieden voor fietsliefhebbers. In dit artikel bespreken we drie mooie fietsroutes in en rondom Vlaardingen die je zeker niet wilt missen. Vlaardingen is een historische stad gelegen aan de oevers van de Nieuwe Maas. De stad biedt vele mogelijkheden voor zowel inwoners als toeristen om te genieten van het buitenleven. Of je nu alleen op pad gaat of met familie en vrienden, er zijn talloze routes waaruit je kunt kiezen.

De Broekpolder Route

De Broekpolder Route begint bij het Hofplein in Vlaardingen en voert door de Broekpolder, een natuurgebied ten noorden van de stad. Het gebied bestaat uit bossen, weilanden en waterpartijen die samen een indrukwekkend landschap vormen. Je fietst langs oude boerderijen, sloten en molens terwijl je geniet van het uitzicht op grazende koeien. Onderweg kun je stoppen bij verschillende picknickplaatsen om even uit te rusten en te genieten van het uitzicht, terwijl je onder het genot van een lekker kop koffie in een online casino waar je kunt betalen met iDeal ook even je geluk kunt beproeven tijdens een potje poker of vele andere leuke spellen.

De Maassluise Haven Route

De Maassluise Haven Route voert langs de pittoreske havenstad Maassluis, gelegen aan de monding van de Nieuwe Waterweg. Je begint bij het centrum van Vlaardingen en fietst langs de oevers van de Nieuwe Maas, waar je een adembenemend uitzicht hebt op Rotterdam. De route voert verder langs historische panden en monumentale gebouwen in Maassluis. Hier kun je even stoppen om het oude stadscentrum te verkennen en iets te eten of drinken bij een van de vele cafés en restaurants. Leuk is wel om eerst een groot deel van de route te fietsen, zodat jullie vervolgens gezellig even ergens kunnen uitrusten met elkaar.

De Midden-Delfland Route

De Midden-Delfland Route is een prachtige fietstocht door het landelijke gebied tussen Vlaardingen, Schiedam en Delft. De route voert langs groene weiden, waterpartijen en boerderijen die samen een idyllisch landschap vormen. Je begint bij het centrum van Vlaardingen en fietst vervolgens door Schiedam naar Delft. Onderweg kun je genieten van verschillende bezienswaardigheden zoals molens, kerken en historische panden. Handig om te weten, is dat deze route zo’n 45 kilometer fietsen is, dus heb je geen e–bike, dan is het flink doortrappen.

Tot slot

Vlaardingen biedt talloze mogelijkheden voor fietsers om te genieten van het buitenleven. Of je nu op zoek bent naar recreatieve routes of uitdagende paden, er is voor elk wat wils. De Broekpolder Route, de Maassluise Haven Route en de Midden-Delfland Route zijn slechts drie voorbeelden van mooie fietsroutes die je kunt verkennen in deze regio. Ongeacht welke route je kiest, zorg ervoor dat je goed voorbereid op pad gaat. Neem voldoende water mee, draag comfortabele kleding en vergeet niet om zonnebrandcrème aan te brengen als het warm weer is. Veel plezier!