35 jaar De Duig: Als de dag van toen

07-06-2014 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Galerie De Duig, opgericht door Maaike Visser in 1979, toen gevestigd aan de Smalle Havenstraat, bestaat dit jaar 35 jaar. Een goede reden voor galeriehouder, docent en kunstschilder Robert Daalmeijer om een overzichtstentoonstelling te organiseren met exposanten van het allereerste uur. De tentoonstelling draagt de titel ‘Als de dag van toen’ en omvat werk van Elly Dijkshoorn, Elly Zwaanswijk, Dike Hof, Aad Hofman, Dick Kats, Jan de Winter, Jan van Dorp, Jaap Maartense, Peter Dumas, Martin Koole, Bob Kemper en Sees Vlag.

In 1984 namen Dick Kats en Aad Hofman de galerie over van Maaike Visser en besloten zij, na het wegvallen van de subsidieregeling voor beeldend kunstenaars,  les te gaan geven aan beginners en gevorderden. Dit werd zo'n succes dat al gauw de gehele week les werd gegeven. Aad Hofman gaf 15 jaar geleden het penseel over aan zijn neef Robert Daalmeijer, die de galerie, de leerlingen en de lessen overnam. Door het vele lesgeven kwam er echter nog maar weinig terecht van het organiseren van exposities van beeldend kunstenaars. Alleen de vaste expositie met werk van cursisten kwam jaarlijks terug. Desondanks begon Robert Daalmeijer zo’n vijf  jaar geleden opnieuw met het organiseren van exposities in De Duig. Hij startte met eigen werk maar vorig jaar was er voor het eerst na lange tijd weer een exposant van buiten de galerie: Magriet Mostert. Zij beet het spits af en bereidde de weg voor anderen.

Op zaterdag 7 juni  werd de expositie wordt geopend door oud-wethouder Arij Maarleveld, die decennia geleden ook al nauw betrokken was bij de galerie. De expositie ‘Als de dag van toen’ is te bezichtigen tot en met 22 juni 2014 in galerie De Duig, Landstraat 29 in Vlaardingen. Tijdens exposities is de galerie geopend op zaterdag en zondag van één uur tot vijf uur.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date