Aad Hofman: de meester exposeert bij de leerling in galerie De Duig

02-10-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Aad Hofman (1944)  is autodidact en heeft door zelfstudie zichzelf  schilderen geleerd, in Den Haag volgde hij wel een kunstacademie maar daar lieten zij hem al snel zijn eigen gang gaan. Wereldwijd was zijn werk te bewonderen, waaronder New York en Parijs. Hij exposeerde in het verleden onder andere met Carel Willink, Ans Markus en Henk Helmantel, om maar wat namen te noemen. Ook was zijn werk ooit te vinden in het van Gogh Museum te Amsterdam.

Aad Hofman schildert vanaf zijn 27e en is ruim 45 jaar gebonden geweest aan Galerie Mokum, maar zijn schilderijen maakt hij in Vlaardingen! Al jaren lang zit hij achter zijn ezel op de Landstraat 29 in Galerie de Duig. De laatste paar jaar doet hij het wat rustiger aan en schildert hij wat minder en een paar jaar geleden zei hij nog, dat hij even niet meer wist wat hij nog moest schilderen.

Robert Daalmeijer zijn neef en oud-leerling had hem kort geleden verzocht om een solo-expositie bij elkaar te schilderen van al zijn kleine, geschilderde werken. Dat werd een prachtige expositie met ruim 40 miniatuur landschapjes, stuk voor stuk kleine juweeltjes met in sommige gevallen een afmeting zo groot als uw mobiele telefoon.

Als inspiratiebron nam hij uiteraard Vlaardingen zelf, de Broekpolder, de Zuidbuurt en het voormalige Oeverbos. Net als in zijn stillevens heeft Aad ook hier de rust en stilte weten te vangen, oogstrelend voor de toeschouwer!

Bent u benieuwd naar deze fantastische expositie met deze bijzondere juweeltjes?

De tentoonstelling wordt geopend op zaterdag 5 oktober 15:00 uur door Kees van der Windt, oud wethouder cultuur van Vlaardingen. Voorbezichtiging is mogelijk vanaf 12.00 uur.

De entree is gratis en de koffie en thee of wat fris zijn van het huis!

Deze expositie duurt van 5 t/m 27 oktober en tijdens deze expositie is de galerie elke zaterdag en zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak. 

Voor meer informatie: www.galeriededuig.nl

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date