Aan het water in KADE40 en Museum Vlaardingen

03-04-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Museum Vlaardingen presenteert in samenwerking met KADE40 de tentoonstelling ‘Aan het Water’. In deze tentoonstelling is werk van kunstenaars afkomstig uit Irak, Chili, Iran en Syrië te zien. De expositie is te bezichtigen van 7 tot en met 22 april 2017 in de Terrazzohal op de begane grond.

Vluchtelingen, migranten, zijn dagelijks in het nieuws. Onder hen bevinden zich vaak ook kunstenaars. Het is een groep mensen waar weinig aandacht aan wordt geschonken.

De expositie geeft een overzicht van het hedendaagse werk van kunstenaars die onlangs of in het verleden uit hun land gevlucht zijn en nu actief zijn in het Rijnmondgebied. De tentoonstelling wil een impressie geven van de actuele ontwikkeling van het werk van deze kunstenaars en hoopt op deze manier jong en oud, nieuwkomers en gevestigde inwoners te bereiken.

Deze expositie is zowel in Museum Vlaardingen als in het zeer nabij gelegen KADE40 te zien. Stichting Zona Franca is de organisator van dit project. In 2016 werkte Zona Franca mee aan een expositie in Rotterdam genaamd Anders Kijken waaraan kunstenaars uit Irak, Chili, Iran en Syrië meededen. De zes deelnemende kunstenaars zijn uit de exposanten van Anders Kijken geselecteerd. Het zijn Salam Djaaz uit Irak, Juan Heinsohn Huala en Julio Moreno Robles uit Chili, Behrouz Naghipour en Houman Esmailia uit Iran en Mosab Anzo uit Syrië.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date