Afscheid van het Zomerterras

26-08-2018 Uit Redactie

Fotografie: Herman van Nieuwenhuizen en Richard Sloot

VLAARDINGEN – Op de laatste dag van het Zomerterras vandaag werden de bezoekers getrakteerd op nog verschillende juweeltjes: vooral voorproefjes van wat er allemaal op gaat treden in de Stadsgehoorzaal het komende theaterseizoen. Er waren kerstliedjes in jazz-stijl, de nieuwe show van “Jeans”, het hilarische duo “Piepschuim”, een verkorte versie van de talkshow “Talk of the Town” en nog heel veel meer.

De bezoekers genoten ervan, en natuurlijk ook van het mooie weer, de lekkere hapjes en drankjes, de kinderactiviteiten en wij op ons beurt weer van alles wat we vast konden leggen op de ‘gevoelige plaat’.

 

Kerkterras: gemiste kans?

De dag begon met een gezamenlijke kerkdienst van verschillende kerken in Vlaardingen die hun eigen gebouwen even lieten voor wat het is en met elkaar bij elkaar kwamen op het grote veld in het Oranjepark. Ze werden daarbij gesteund door een muziekkorps van het Leger des Heils en een koor dat op het grote podium vooral zat en een enkele keer ging staan bij één van de gezongen liederen. Het tamme karakter van deze dienst leek in schril contrast te staan met de energie die er bij de verschillende muzikale optredens van de afgelopen weekends van de podia afspatte. Waarschijnlijk hebben al die reguliere kerkgangers het als ‘fijn’ of ‘prima’ ervaren, maar het leek vooral een onderonsje, en niet gericht op het bereiken van wie nog nooit een kerk van binnen heeft gezien. Kortom, de ‘geest’ lag op zondag meer in het wervelende optreden van de groep van “Jeans” rond half vier ’s middags dan bij de kerken. Een gemiste kans ?

Voor wie het ook vandaag moest missen, of voor wie het nog eens terug wil kijken, hebben we de foto’s nog!

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date