Albumrelease Maurice van Hoek in Kroepoekfabriek

01-05-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Na een aantal keer toeren met Douwe Bob, terwijl hij druk bezig was met het schrijven van eigen songs, released Maurice van Hoek op 6 mei in de Kroepoekfabriek zijn debuut album ‘Live Forevermore’. Alle nummers zijn geschreven nadat hij drie maanden in Amerika heeft gereisd; daar deed hij de inspiratie op voor wat nu zijn Americana/Country debuut is. Tijdens de shows met Douwe leerde Maurice hoe het spelen voor groter publiek voelt, en nu de plaat af is, is hij er klaar om dat voor zichzelf te realiseren. Samen met zijn band brengt hij de Americana/Country uit de jaren 60/70 terug naar de moderne tijd.

Maurice van Hoek is een songwriter uit Rotterdam die nummers schrijft over zijn leven als reiziger, dwaler en alle problemen die hij tegenkomt in relaties en vriendschappen. In zijn reis naar de Verenigde Staten heeft hij zijn stijl gevonden. Het debuut album ‘Live Forevermore’ bevat nummers over diep verliefd worden maar moeten loslaten, verder gaan, jezelf in situaties vinden waarin je scherp moet zijn en impulsief beslissingen moet durven maken. Een echte levensreis. Zijn invloeden haalt hij uit klassieke Country en Americana muziek zoals James Taylor en de Eagles, maar ook moderne songwriters zoals Ryan Adams.

Maurice heeft zo’n 3 maanden nodig gehad om alle ervaringen in songteksten op papier te schrijven en nadat alle nummers vorm kregen werd er een band gevormd die de muziek binnen het genre op de juiste manier zou ondersteunen. Hij vond David Gram, Stan de Kwaadsteniet, Rafael Schwiddessen, Danny van ’t Hoff en samen met deze muzikanten arrangeerde ze de nummers in mei 2015 met het vooruitzicht het op te nemen in september 2015. Het album ‘Live Forevermore’ ontstond in 4 repetities en 6 opnamedagen in een oud-klooster in Noord-Limburg, zo ver mogelijk van de bewoonde wereld zodat er ongestoord aan gewerkt kon worden.

Na een eerste exclusieve show in de Amer in Amen, waar Maurice voor het eerst zijn album met band presenteerde is nu 6 mei de officiële release show in de Kroepoekfabriek in Vlaardingen. De show begint om 20:30 uur.

Meer info: mauricevanhoek.comGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date