Alleen naar het theater? Geen probleem via de StadsVrienden van de Stadsgehoorzaal

25-08-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op zaterdag 29 augustus zet de Stadsgehoorzaal om 13.00 uur haar deuren wagenwijd open voor iedereen die graag het theater bezoekt, maar dit liever niet alleen doet. Tijdens een gratis toegankelijk koffiemomentje kunnen gelijkgestemden elkaar én het theaterprogramma leren kennen en onderling afspreken om samen een voorstelling te bezoeken. Op deze manier wil de Stadsgehoorzaal, zeker in deze tijd, sociaal contact in een veilige omgeving stimuleren. Aanmelden kan via www.stadsgehoorzaal.nl, door een belletje naar de Theaterkassa via 010 - 434 05 00 of door te mailen naar stads@stadsgehoorzaal.nl

In deze bijzondere tijd is het onderhouden van sociaal contact van groot belang. Als theater van ons allemaal draagt de Stadsgehoorzaal hier haar steentje aan bij door het project de StadsVrienden. ,,Er zijn veel theaterliefhebbers die graag vaker een voorstelling zouden willen bezoeken, maar die niet altijd iemand kunnen vinden om mee te nemen. Via de StadsVrienden is er altijd wel iemand die mee kan!'' aldus communicatiemedewerker Robin Sterrenburg. 

De StadsVrienden ontmoeten elkaar tijdens gezellige koffiemomentjes in de Theater Foyer die regelmatig georganiseerd zullen worden. Hier worden een aantal voorstellingen uit het theaterprogramma uitgelicht door ambassadeurs. Vervolgens kunnen de aanwezige StadsVrienden onderling afspreken wie naar welke voorstelling zou willen gaan om daarna direct de kaartjes te bestellen aan de op dat moment geopende Theaterkassa. Het eerste koffiemomentje vindt plaats op zaterdag 29 augustus om 13:00 uur. Aanmelden kan gratis via de website van het theater, aan de theaterkassa (ook telefonisch) of per mail. Uiteraard is het ook mogelijk om gewoon spontaan binnen te lopen op de dag zelf. 

Op de dag van de voorstelling worden de StadsVrienden en de ambassadeurs ontvangen aan een speciale tafel in de Theater Foyer. Hier kunnen zij onder het genot van een consumptie bijpraten voordat zij gezamenlijk de zaal betreden, waar ze ook bij elkaar zullen zitten. Na afloop van de voorstelling kan er nog gezellig nagepraat worden en kunnen er mogelijk zelfs plannen gemaakt worden voor een volgend uitstapje. De Stadsgehoorzaal hoopt dat de StadsVrienden een springplank is voor nieuwe sociale contacten die ook buiten het theater voortgezet worden. 

Corona-proof theaterbezoek

De Stadsgehoorzaal heeft er in de afgelopen maanden alles aan gedaan om het theaterbezoek corona-proof te maken. In het theatergebouw is genoeg ruimte om de maximaal 150 bezoekers veilig maar toch sfeervol te ontvangen. ,,Het theaterbezoek is juist intiemer en unieker dan ooit'', aldus directeur Renske Verbeek in de onlangs verspreide Theaterkrant. Bezoekers worden persoonlijk ontvangen bij verschillende ingangen om vervolgens naar een plekje in de sfeervolle zaal begeleid te worden. Hier worden de vrij te laten stoelen opgevuld met handige borrelplankjes waar de drankjes, die nu ook de zaal in mogen, en een gezellig kaarsje op geplaatst kunnen worden.

Bekijk hier de flyer.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date