Als de lichtjes weer eens branden gaan. Muziek van de bevrijding

14-08-2020 Uit Redactie

De unieke tentoonstelling Als de lichtjes weer eens branden gaan. Muziek van de bevrijding is nog slechts tot en met 6 september te zien in Museum Vlaardingen. In 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd, na vijf jaar Duitse bezetting. Museum Vlaardingen viert de vrijheid met een tentoonstelling over de muziek van de bevrijding. Bekijk de prachtig vormgegeven omslagen van de bladmuziek (collectie Streekmuseum Jan Anderson) en luister zelf naar bekende nummers als ‘Eens zal de Betuwe in bloei weer staan’, ‘Cheerio Holland’, ‘Trees heeft een Canadees’ en ‘Lili Marleen’. Ook kunt u de muziek tot leven brengen door de bladmuziek op de piano te spelen.

Door de corona-uitbraak was het museum, dat dit jaar 100 jaar bestaat, genoodzaakt haar deuren te sluiten net voor de opening van deze tentoonstelling. Gelukkig was het mogelijk om de expositie enkele maanden te verlengen. Het museum hoopt in deze laatste weken nog op zoveel mogelijk bezoekers. De reacties over deze tentoonstelling zijn heel positief, bezoekers genieten in het bijzonder van de mogelijkheid om de muziek van hun jeugd terug te horen. ‘Veel van de liedjes kon ik nog moeiteloos meezingen!’ Aldus een enthousiaste bezoekster.

Overige tentoonstellingen

Ook te zien deze zomer in Museum Vlaardingen: de fototentoonstelling Vlaardingen bevrijd!, de overzichtstentoonstelling Meer dan het oog kan zien. Leen Droppert 90 jaar en de archeologietentoonstelling Hoogstraat Vlaardingen, de oudste straat van Holland? Kijk voor meer informatie op www.museumvlaardingen.nl.

Museum Vlaardingen houdt zich aan de maatregelen ter verdere verspreiding van het coronavirus. We doen er alles aan om een bezoek aan het museum veilig en verantwoord te laten plaatsvinden.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date