Categorieën

Service

American Aquarium: altcountry in de Kroepoekfabriek

American Aquarium: altcountry in de Kroepoekfabriek
Uit

American Aquarium: altcountry in de Kroepoekfabriek

  • Redactie
  • 28-10-2015
  • Uit
American Aquarium: altcountry in de Kroepoekfabriek

VLAARDINGEN - De Kroepoekfabriek is wederom de samenwerking aangegaan met The Lock Keepers. Het resultaat ? Een optreden dat liefhebbers van blues, Americana en country eigenlijk gewoon echt niet mogen missen. Op donderdag 19 november betreedt namelijk altcountry formatie American Aquarium het KF-podium. ‘A must see’ volgens niemand minder dan coryfeeën als Dolf Jansen, Jan Douwe Kroeske en ach laten we ook namens onszelf en The Lock Keepers spreken. 

“I am an American Aquarium drinker / I assasin down the avenue”, zo luidt de openingszin van de song I Am Trying To Break Your Heart van Jeff Tweedy’s Wilco (Yankee Foxtrot; 2002). Die zin bleek in 2006 voor BJ Barham en consorten de naamgever voor een te formeren band, namelijk: American Aquarium. Het debuut van American Aquarium volgde nog dat jaar in de vorm van Antique Hearts. Vervolgens bracht deze formatie met Raleigh, North Carolina als domicilie tot op heden nog vier reguliere studioalbums uit, met als meest recente worp het alom bejubelde “Wolves”.

Voor hun albums werkten de heren van American Aquarium samen met producers als Jason Isbell (Burn.Flicker.Die; 2012) en Megafaun’s Brad Cook (Wolves; 2015); niet de minsten in het genre ! De resultaten mogen er dan ook zijn: American Aquarium levert al een kleine tien jaar vakwerk af. Gevarieerd vakwerk, dat dan weer wel. Kortom, ga ze zien! Klinkt als ? Denk aan Bruce Springsteen, The Jayhawks, Ryan Adams en Lucero.

In 2013 trad American Aquarium op bij Radio Rijnmond, bij Live uit Lloyd, en ook dit jaar zullen zij daar hun opwachting maken, en wel op vrijdag 13 november! Te beluisteren die dag tussen 22.00 en 23.00 uur op 93.4! Voor een impressie van hun optreden in 2013 zie DEZE! link.

Meer info/tickets: HIER!