American Honey in Filmtheater Het Zeepaard

15-05-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN – In Filmtheater Het Zeepaard draait deze week de film American Honey van regisseur  Andrea Arnold met onder meer de acteurs Sasha Lane, Shia LaBeouf en Riley Keough.

 

Het verhaal

De 18-jarige Star (sublieme rol van nieuwkomer Sasha Lane) leeft een uitzichtloos en straatarm bestaan en besluit zich aan te sluiten bij een avontuurlijke groep jongeren die aan de deur tijdschriften verkoopt. De groep wordt geleid door Krystal (Riley Keough) en doorkruist in een busje, rebellerend en feestend, de Amerikaanse Midwest. Onderweg valt Star voor de charmes van haar opstandige collega Jake (Shia LaBeouf).

American Honey, geregisseerd door Andrea Arnold (Red Road, Fish Tank, Wuthering Heights), is een geweldige combinatie van coming of age-drama en road movie en geeft een bijzonder inzicht in een steeds groter wordende groep jongeren in Amerika die buiten de samenleving aan het vallen is. De film won onder andere de Jury Prijs in Cannes en Beste Film, Beste Regie en Beste Actrice (Sasha Lane) bij de British Independent Film Awards.

American Honey draait op donderdag 18 mei om 20.30 uur en op zondag 21 mei om 16.15 uur. Reserveren via www.hetzeepaard.nl . De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling.

Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van Vue Vlaardingen.