Auteurs signeren bij Plantage Pontier

20-03-2017 Uit Advertorial

VLAARDINGEN - Op zaterdag 25 maart begint de Boekenweek 2017 die dit jaar als thema “Verboden vruchten” heeft. Bij aankoop van minimaal €12,50 aan Nederlandstalige boeken ontvang je het boekje van Herman Koch “Makkelijk leven” cadeau zolang de voorraad strekt.

Bij boekhandel Plantage Pontier aan het Veerplein komen zaterdag 25 maart ook nog eens twee auteurs signeren en vragen beantwoorden, die lezers willen stellen over hun boek(en) en schrijverschap: Ewoud Sanders en Harm Dessens-Hakkoer.

Taalhistoricus Ewoud Sanders presenteert zijn nieuwe boek “Pruimen op sap”. In dit beknopte erotisch abc ontleedt en analyseert hij het ontstaan en gebruik van erotische woorden. Hij verzamelde de beste anekdotes en opmerkelijkste taalfeiten over de geschiedenis van de seksualiteit; wat bedoelde een zekere jongedame uit Petersburg bijvoorbeeld toen zij in 1913 in het Algemeen Handelsblad meldde dat men bij haar terecht kon voor “Russische lessen”? En wanneer was het woord “klaarkomen” nog onschuldig?

Sanders’ ingetogen teksten worden begeleid door prikkelende illustraties van Olivia Etterna, die onder meer illustreert voor NRC Handelsblad, Trouw en het Concertgebouw. De prijs van het boek “Pruimen op sap” is €19,99

 

Harm Dessens-Hakkoer is docent Nederlands en debuteert met zijn roman “Transitie, Co Ni Mire Rium”. Na een reis naar Dublin startte hij het schrijverschap. Hij beschrijft zijn ervaringen met mensen die opvallen door hun verhaal, hun zijn of door hun verschijning. De prijs van zijn debuutroman bedraagt €19,50

De signeersessie is in samenwerking met Marleen Bos van de “Keuken van Vlaardingen” en Peter de Jong met een literaire Praaiplaats. Zij gaan ook de auteurs interviewen en uiteraard kunt u zelf ook vragen stellen.

Op deze prikkelende zaterdagmiddag is iedereen van harte welkom in boekwinkel Plantage Pontier aan het Veerplein voor de auteurs en interviewers tussen 14:00 uur en 16:00 uur.

Gerelateerd