Avondwandeling door de Broekpolder

11-08-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - In elk jaargetijde is de  Broekpolder een prachtig gebied.  Maar de zomeravonden zijn wel heel bijzonder. Langzaamaan zakt de zon, tot aan het eind van de avond de lucht roze- rood kleurt. Konijntjes komen te voorschijn en de vogels kwetteren nog even voor ze gaan slapen. Graag nemen de gidsen van de Broekpolder u mee op zo'n zomeravondwandeling en wel op woensdagavond 17 augustus van 19.30 uur - 21.30 uur.

We gaan ontdekken wat er groeit en bloeit en dat is heel wat in deze tijd van het jaar: wilde peen, boerenwormkruid, honingklaver,  noem maar op. Misschien kunnen we zelfs wat bramen plukken! Ook gaan we op zoek naar de Schotse Hooglanders, die in de zomer vaak goed verstopt in de bosjes liggen.

De start is bij de picknicktafels in het Klauterwoud en de kosten zijn 2 euro per persoon. Op vertoon van een vrijwilligerspas loopt u gratis mee.

Wij adviseren u een lange broek en dichte schoenen aan te doen in verband met  insecten, distels enzovoort. Muggenolie is 's avonds ook geen overbodige luxe. Ook uw hond is van harte welkom, mits aangelijnd.

Je kunt je aanmelden via broekpoldergidsen@federatiebroekpolder.nl .  Om de kwaliteit van de wandelingen te waarborgen, heeft de groep per gids een maximale omvang. Als u zich niet aanmeldt kan het zijn dat u niet mee kunt.

Er worden maandelijks wandelingen georganiseerd. De volgende zijn de dauwtrapwandeling op 28 augustus en de nazomerwandeling op 24 september.

Voor meer informatie zie ook de website van de Federatie Broekpolder: federatiebroekpolder.nl

 

Gerelateerd