Bartho Braat opent expositie Ben Kleyn

25-03-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Van 3 t/m 24 april exposeert portretfotograaf Ben Kleyn ‘volop’ in Galerie de Duig. Robert Daalmeijer, beeldend kunstenaar en galeriehouder: ,,Een aantal jaar geleden kwam Ben Kleyn bij ons langs in Galerie de Duig. Ben zocht een locatie om zijn werk te exposeren in Vlaardingen, omdat hij hier als kind is opgegroeid. We maakten een afspraak en direct was er een band; échte Vlaardingers voelen elkaar aan. Door verschillende omstandigheden bleven we de geplande expositie met het werk van Ben echter vooruit schuiven, maar 3 april is het dan eindelijk zover en hebben wij met trots ‘Volop Ben Kleyn’ in Galerie de Duig!’’

,,Ben is veel meer dan een portretfotograaf’’, vervolgt Daalmeijer. ,,Dat is niet alleen terug te vinden in zijn werk, ook als persoon hoort Kleyn thuis onder de noemer kunstenaar. Er hangt iets magisch om Ben Kleyn, zoals Frenk van der Linden vertelt op zijn website, en daar zijn wij het bij Galerie de Duig helemaal mee eens. Ben is een warm mens, hartelijk en open, waardoor je jezelf bij hem direct op je gemak voelt. Hierdoor vangt hij iets tijdens het fotograferen in zijn portretten dat niet iedere fotograaf voor elkaar krijgt. Hij doorziet de mens, pakt dát moment waardoor het portret net even wordt uitgetild boven de werkelijkheid en hierdoor ontstaat die ‘magische gelaagdheid’ die terug te vinden is in al zijn portretten’’.

Ben Kleyn heeft zich gespecialiseerd in portret, trouwfotografie, straatfotografie en vrij werk. Hij heeft op geheel eigen wijze zijn portfolio gevuld met bekende en minder bekende gezichten, waarvan een deel te zien zal zijn tijdens deze expositie. Buiten het maken van portretten en trouwreportages gaat hij ook graag met zijn camera door zijn geliefde stad Rotterdam op pad voor straatfoto's en beelden van de telkens veranderende stad Rotterdam. Dat dit werk wederom iets bijzonders is, is niet zo verbazingwekkend. Ook hier komt de kunstenaar in Kleyn om de hoek kijken, of in het geval van zijn laatste werken, door de ruiten van de tram. Met de ‘Rotterdam by Tram’-werken wil Ben Kleyn Rotterdam op een andere manier laten zien. De foto’s bestaan uit one shot-foto’s en geven weer wat er op dat moment te zien is in de stad. Bij dit werk wordt de kleur -of meerdere kleuren- bewerkt, maar het beeld is met één klik gevangen. Van tevoren wordt de plaats zorgvuldig uitgekozen en na een aantal uren en menig tram later, heeft hij wat hij zoekt. U kijkt door, in én achter de tram, sommige waarvan de ruiten weerspiegelen waardoor het speciale effect word bereikt.

Nieuwsgierig geworden naar deze buitengewone fotograaf en zijn werken? Dan moet u zeker komen kijken! De expositie ‘Volop Ben Kleyn’ wordt geopend op zondag 3 april door Bartho Braat omstreeks 14.30 uur.

‘Volop Ben Kleyn’ is iedere zaterdag en zondag te bewonderen van 3 t/m 24 april in Galerie de Duig, Landstraat 29 te Vlaardingen, geopend van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak.

Voor meer informatie over deze expositie: galeriededuig.nl  en benkleyn.nlGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date