Bas de Graaf over Johnny Cash

11-12-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op zondagmiddag 20 december om 15.00 uur is in het programma Zin op Zondag in De Windwijzer Bas van der Graaf te gast. Hij zal spreken over inspiratie door & spiritualiteit van Johnny Cash.

'Daar was ik dan: ik zong liedjes tot eer van de Heer en over de schoonheid en de vrede die in Hem te vinden is, maar tegelijkertijd was ik stoned en voelde ik me beroerd.' Zomaar een citaat van Johnny Cash, de man die met zijn muziek de harten van miljoenen mensen over de wereld stal. Hij was diepgelovig, maar viel vaak ook diep en dat gaf zijn muziek dan ook een diepte die in veel andere popmuziek vaak ontbreekt. In deze samenkomst gaan we op zoek naar 'het evangelie volgens Johnny Cash', naar zijn verwoording van de betekenis van God en geloof in zijn leven. We doen dat aan de hand van stukjes uit zijn biografie en uiteraard van een aantal van zijn liedjes. We laten ons inspireren en raken door de man die wist van vallen, maar ook van opstaan en die met zijn eenvoudige, authentieke teksten de harten van steeds weer nieuwe generaties luisteraars blijkt te raken.

Zin op Zondag is een programma voor zoekers naar zin die zich graag willen laten inspireren door interessante sprekers die oude tradities glans geven en nieuwe wegen wijzen.De toegang is gratis, wel wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Aanmelden voor deze bijeenkomst is i.v.m. de corona-maatregelen verplicht en kan via aanmelden@dewindwijzer.nl. De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date