Benzo-expositie in de Watertoren

27-12-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op zaterdag 29 december wordt om 12.00 uur in de Watertoren in het Hof een expositie geopend over de vroegere Vlaardingse Benzo rijwielfabriek. In het watervat worden klassieke Benzo-fietsen getoond uit de verzameling van de geboren en getogen Vlaardinger Theo Werner. Op informatiepanelen wordt de geschiedenis van de fabriek beschreven. Ook wordt het verhaal verteld van de vooruitstrevende manier waarop de fietsen aan de man werden gebracht en welke reclamestunts werden bedacht om het merk onder de aandacht van een breed publiek te brengen.

De opening wordt verricht door Nico ten Kate, een nazaat van Johannes Bakker die in 1904 met het bedrijf is gestart. Nadat de zonen van Bakker ook in het bedrijf waren gestapt ontstond vanzelf de merknaam Benzo. De naam van een fiets die bij vele oudere Vlaardingers nog altijd grote bekendheid geniet. De rijwielfabriek was het laatst gevestigd aan de Gedempte Biersloot waar het bedrijf uiteindelijk in 1985 de deuren sloot.

De tentoonstelling 'Benzo-Terug', die georganiseerd is door de stichting Vrienden van de Watertoren, blijft staan tot medio mei 2019 en zal elke laatste zaterdag van de maand geopend zijn.

 

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date