Betoverende filmfabel in Het Zeepaard

06-05-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - In filmtheater Het Zeepaard wordt deze week de film "Lazzaro Felice" vertoond van regisseusse Alice Rohrwacher, met onder andere Alba Rohrwacher, Sergi Lopez en Nicoletta Braschi.

 
Het verhaal

Lazzaro Felice, de nieuwe film van Alice Rohrwacher (Le Meraviglie), is een poëtische en politieke fabel en herinnert aan Italiaanse maestro’s als Pasolini en Fellini door de mengeling van realisme en magie. Het leven in het geïsoleerde plattelandsdorp Inviolata wordt gedomineerd door Marchesa Alfonsina de Luna, de koningin van de sigaret. Wanneer de jonge edelman Tancredi hulp vraagt aan de goedgelovige Lazzaro bij het in scène zetten van zijn eigen ontvoering, ontstaat er een bijzondere band tussen de twee. Hun uitzonderlijke vriendschap zorgt voor een opmerkelijke verplaatsing in tijd en ruimte in dit prachtige moderne Italiaanse sprookje. Lazzaro Felice won de prijs voor het Beste Scenario in Cannes en werd in meerdere categorieën genomineerd voor de European Film Awards. Actrice Alba Rohrwacher, de zus van de regisseuse, speelt weer een van de hoofdrollen.

 

★★★★★ Trouw
Lazzaro Felice is een ode aan goedheid en onschuld in een wereld vol slechtheid.

★★★★ VPRO Cinema
Spreekt van begin tot eind tot de verbeelding.

★★★★ NRC
Een betoverende filmfabel.

 

Lazzaro Felice wordt vertoond op donderdag 9 mei om 20.30 uur en op zondag 12 mei om 16.15 uur. Reserveren via www.hetzeepaard.nl  

De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling. Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van Vue Vlaardingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date