Bibliotheek de Plataan stelt voorlezen centraal

14-01-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Van 22 januari tot en met 1 februari 2020 vinden De Nationale Voorleesdagen plaats! Doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. 'Moppereend' is verkozen tot het prentenboek van het jaar 2020, geschreven door Joyce Dunbar en geïllustreerd door Petr Horáček. Gedurende de campagneperiode zijn er in het hele land allerlei voorleesactiviteiten. Ook Bibliotheek de Plataan organiseert leuke activiteiten voor peuters en kleuters! 

Het Nationale Voorleesontbijt
De campagneperiode wordt traditiegetrouw afgetrapt met Het Nationale Voorleesontbijt. Dit jaar is er een Voorleesontbijt op zaterdag 25 januari 09.30 tot 10.30 uur in Vlaardingen Centrum met een Voorleesontbijt en aansluitend is er tot 15.00 uur een Voorleesfeest. 

Meer activiteiten
In deze periode bedrukken we natuurlijk de voordelen van het (voor)lezen, waaronder het positieve effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip, een beter begrip van de wereld om je heen en het aanhalen van de band tussen (groot)ouder en kind. Naast Het Nationale Voorleesontbijt zijn er talloze leuke voorleesactiviteiten zijn voor peuters en kleuters in alle vestigingen van de Bibliotheek de Plataan. Hieronder een selectie van onze activiteiten. Zien we je daar?

Voorleesvoorstelling voor peuters
Een voorstelling naar het gelijknamige prentenboek van het jaar 2020 Moppereend. 21 januari van 10:30 tot 11:15 in Vlaardingen Holy, aanmelden kan via de website.

Meer informatie en een overzicht van alle activiteiten vind je op onze website: www.debibliotheekdeplataan.nl of bel 085-0436741.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date