Bibliotheek Vlaardingen zoekt taalvrijwilligers

24-09-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op maandag 30 september is er van 13.30 tot 14.30 uur een informatieve bijeenkomst in de centrale bibliotheek, Waalstraat 100. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die zich willen inzetten als taalvrijwilliger. Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet nodig. Coördinator Agnieszka van Maren vertelt over de verschillende vrijwilligersfuncties en de mogelijkheden die er zijn. Geïnteresseerden kunnen zich tijdens de bijeenkomst meteen opgeven waarna een afspraak voor een persoonlijke kennismaking volgt. 

Waarom zoekt de bibliotheek taalvrijwilligers?
In de bibliotheek kunnen alle Vlaardingers tijdens vaste spreekuren terecht met een vraag over taal, rekenen of digitale vaardigheden. Naast spreekuren biedt de bibliotheek in samenwerking met professionele taaldocenten en vrijwilligers ook een aantal activiteiten. Zoals het Taalcafé, Schrijfcafé, Leesclubs, Klik & Tik cursussen over computer en het internet. Maar ook bijvoorbeeld sollicitatie trainingen. Daarnaast werkt de bibliotheek met vrijwilligers die als Taalmaatje individuele begeleiding geven. 

Basistraining voor taalvrijwilligers
Op dinsdag 15 oktober start een basistraining voor taalvrijwilligers. De training bestaat uit vier dagdelen, is ontwikkeld door Stichting Lezen & Schrijven en gaat over de doelgroep, de verschillende lesmethodes en handige materialen. Na de training kunnen taalvrijwilligers meteen van start.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date