Bijzondere ”voorafjes” van de Open Monumentendag

23-08-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Aan de Open Monumentendag (OMD) van zaterdag 9 september gaan een paar bijzondere activiteiten vooraf. In het Museum Vlaardingen hangen vanaf 30 augustus meer dan twintig grote schilderijen van boerderijen en landschappen uit de collectie Jan Anderson. Ze zullen er tot op de OMD blijven hangen. Ze zijn zelden te zien, dus pak deze kans!


Op vrijdagavond 1 september is in de Stadsbibliotheek aan de Waalstraat een lezing-presentatie onder de titel "Verdwenen boerderijen in de stad". Jan Anderson vertelt er over en laat beelden zien. Aanvang 20 uur, toegang gratis, inclusief consumptie. Het aantal plaatsen is beperkt.

 

Op vrijdagavond 8 september zullen Willy Atema en Jan Joanknegt in het pand KW-haven ZZ no. 19 speciale OMD-lezingen geven. Jan Joanknegt vertelt over de plannen en de restauratie van een buurpand; een oud pakhuis. Willy Atema pakt het thema van de OMD breed op: Boeren, burgers en Buitenlui in Vlaardingen. Cultuur, Kunst en Historie komen in samenhang aan de orde op de wijze die alleen Willy kan. Aanvang 19.30 uur, toegang gratis. Na afloop om 21.00 uur is er een vervolg in en voor de panden van de KW-haven ZZ. Er is onder andere muziek van de Big Band in de Kroepoekfabriek, drinken en eten én er is een KW-is (quiz). Het feest gaat tot laat door.

 

Zaterdag 9 september vanaf 12 uur is de KW-haven ZZ ook één van de hotspots van de OMD.

Volgende week komt het volledige programma vrij: er zijn veel activiteiten op veel locaties. Hotspots zijn: Streekmuseum en Depot, de Windwijzer, Watertoren, Touwbaan (Boerenmarkt en fototentoonstelling), Toren, Stadhuis, molen Aeolus, Begraafplaats Emaus, landgoed Hoogstad, boerderijen in de Zuidbuurt, de Broekpolder en aan de Trekkade, varen op de Vaart en ook Nazomeren op de Hoogstraat en omgeving.

Meer info vind je hier! 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date