Black Lung komt naar Vlaardingen

04-04-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op donderdag 11 april staan Black Lung en Shaking Haze in De Kroepoekfabriek. Een avond vol psychedelische rock en stoner, de muziek van Black Lung doet denken aan Kyuss, Black Sabbath en Led Zeppelin.

BLACK LUNG
Met twee zwaar afgestelde gitaren is de bas hier niet nodig. Het album ‘See The Enemy’ is het tweede album dat Black Lung uitbracht na hun debuutalbum in 2014. Dit album werd door de vakpers gezien als ‘’hoogtepunt van het jaar’’. Inmiddels is Black Lung uitgegroeid tot een zwaargewicht in de psych-rock
scene. Met Dave Cavalier op de vocalen en gitaar, Adam Bufano als gitarist en Elias Schutzman als drummer brachten de mannen uit Baltimore (VS) op 22 maart hun nieuwe album Áncients’ uit. Verwacht op 11 april dus veel nieuwe muziek.

SHAKING HAZE
Het Rotterdamse Shaking Haze bestaat uit jonge, ervaren muzikanten die sinds het ontstaan van de band elkaar niet meer hebben losgelaten. De nummers van Shaking Haze variëren van langzame, bulderende riffs tot uptempo beukwerk en van hevig vervormde gitaren tot melancholische clean gedeelten.  afgelopen jaren heeft Shaking Haze veel ervaring opgedaan door het geven van diverse optredens, de opname van een live-cd en twee live uitzendingen op de radio. De sound doet denken aan Alice in Chains, Black Sabbath, Tool en Down.

Black Lung (USA) + Shaking Haze
Donderdag 11 april
Open: 19.30 uur | Aanvang: 20.00 uur
Kaarten zijn verkrijgbaar op www.kroepoekfabriek.nlGerelateerd