Bloesemtocht van Maasland naar Vlaardingen

11-04-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN/MAASLAND - De Agrarische Natuurvereniging Vockestaert organiseertop zaterdag 15 april in samenwerking met Stichting Groenfonds Midden-Delfland een bloesem fietstocht van Maasland naar Vlaardingen. Geniet onderweg van het unieke polderlandschap met bijzondere planten en weidevogels en natuurlijk van de speciaal op deze dag opengestelde boomgaarden.

De middag wordt gestart om 13:30 uur met ontvangst op de boerderij van de Familie Dijkshoorn aan de Westgaag 28 in Maasland. Hier kunt u de boomgaard met peren- en appelbomen bezichtigen. Hier staan prachtige bomen, sommigen wel 50 jaar oud, en ook deze geven nog steeds voldoende vrucht.

Hierna vertrekt u per fiets door Maasland naar de Zuidbuurt in Vlaardingen. Dit is een ritje van 6,5 kilometer en duurt ongeveer een half uur. In Vlaardingen stelt Hoeve Avondrust de boomgaard open. Hierin staat een grote variatie aan bomen. Naast appels en peren ook kweeperen, mispels, pruimen, kersen en moerbei. Hier wordt ook koffie of thee geschonken.

U hoeft zich voor deze middag niet aan te melden. De toegang is gratis dankzij de bijdrage die het Groenfonds beschikbaar stelt aan de agrariërs.

Kom fietsen en genieten van de bloeiende fruitbomen!